Κεραμέως: Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα σχολική χρονιά δεν θα ξεκινήσει τον Αύγουστο

Το τελευταίο διάστημα όλο και πυκνώνουν οι φήμες ότι το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά, 2021-22, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η ύλη και τα μαθησιακά κενά της περασμένης χρονιάς.

Πριν λίγο καιρό η  υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «Yπάρχει ενδεχόμενο να αρχίσουμε νωρίτερα τα σχολεία, εντός Σεπτεμβρίου, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα δεδομένα. Ο λόγος που τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα είναι για να κερδηθεί περισσότερος χρόνος, καθώς φέτος ήταν κλειστά σχεδόν όλη τη χρονιά“.

Σε χθεσινές της δηλώσεις στο MEGA ερωτηθείσα για το πότε προσδιορίζεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για έναρξη τον Αύγουστο. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για Αύγουστο. Όταν έχουμε τις τελικές αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε, όμως προτεραιότητά μας είναι το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, που είναι 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και 11 Ιουνίου για γυμνάσια και λύκεια» πρόσθεσε