Αρχική InfoMommy Υγεία Keratosis pilaris: Πώς αντιμετωπίζεται η σκληρή επιδερμίδα;

Keratosis pilaris: Πώς αντιμετωπίζεται η σκληρή επιδερμίδα;

Arms

Η άγρια και σκληρή επιδερμίδα στα μπράτσα, τους αγκώνες, τους γλουτούς και τα μπούτια είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της πολύ συνηθισμένης αλλά τελείως ακίνδυνης κατάστασης. Παρόλο που η Keratosis pilaris (KP) εμφανίζεται με μικρά σπιθουράκια, στην πραγματικότητα πρόκειται για συσσώρευση νεκρών κυττάρων γύρω από τους θύλακες της τρίχας, σύμφωνα με τη δερματολόγο αφροδισιολόγο Ιωάννα Τυρού. Το υπόλοιπο δέρμα της περιοχής συνήθως είναι ερυθρό και ξηρό. Αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να βελτιωθεί όχι όμως να θεραπευτεί οριστικά. Έχει παρατηρηθεί ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις μειώνεται όσο μεγαλώνουμε.

Πώς θα το αντιμετωπίσουμε
Στο σπίτι: Χρησιμοποίησε τακτικά scrub σώματος, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και θα σε βοηθήσει να απαλύνεις την εκδήλωση του προβλήματος μέσα σε λίγους μήνες, καθώς επίσης και σκληρά σφουγγάρια απολέπισης (λούφα).

Για να αποφύγεις να ξαναφράξουν οι θύλακες των τριχών, χρησιμοποίησε μία λοσιόν σώματος με κάποιο απολεπιστικό συστατικό, όπως ρετινόλη, σαλικιλικό οξύ ή άλφα hydroxy acid, όπως προτείνει η Anne Chapas, MD, βοηθός καθηγητή κλινικής στο Πανεπιστήμια τη Ν. Υόρκης. Για καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας σου αναζήτησε επίσης μία λοσιόν ή κρέμα σώματος που περιέχει ουρία, ένα πολύτιμο ενυδατικό και απολεπιστικό συστατικό που αφήνει το δέρμα μαλακό και απαλό.

Στο ιατρείο: «Μία πολύ καλή λύση είναι το Microdermabrasion (μικροδερμοαπόξεση), τονίζει η δερματολόγος Ιωάννα Τυρού. «Πρόκειται για μηχανικό τρόπο αφαίρεσης της επιφανειακής στοιβάδας του δέρματος. Σ’ αυτή τη θεραπεία χρησιμοποιούμαι μικροσκοπικά μόρια τα οποία πέφτουν με ταχύτητα στο επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας και αφαιρούν τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα επιτρέποντας έτσι να εμφανιστεί ένα νέο υγιές και απαλό στρώμα επιδερμίδας». Μετά από μερικές συνεδρίες που εξαρτώνται πάντα από το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος θα δεις σημαντική πρόοδο στην ποιότητα της επιδερμίδας. «Επίσης η περίπτωση αντιμετωπίζεται με μία νέα θεραπεία, η οποία λειτουργεί με τη βοήθεια του υπεριώδους φωτός και εστιάζει στα σημεία ακριβώς όπου υπάρχει το πρόβλημα. Χρειάζεται 10-15 συνεδρίες και βελτιώνει την ερυθρότητα και την τραχύτητα στην επιδερμίδα αφήνοντάς την “καθαρή”.»Ο πόνος είναι ελάχιστος σ’ αυτή την περίπτωση και μία ελαφριά κοκκινίλα εξαφανίζεται σε μερικές ημέρες».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.