- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κερδίστε 3 χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Θύρα και τις Εκδόσεις Άθως

Το lockdown και η παραμονή των σπίτι ήταν η ιδανική ευκαιρία για να στολίσουμε το δέντρο νωρίτερα από ό,τι τις άλλες χρονιές οπότε η ανάγνωση χριστουγεννιάτικων ιστοριών ήταν επιβεβλημένη ανάγκη. Μέχρι στιγμής διαβάσαμε, αγαπήσαμε και ξεχωρίσαμε 3 παραμύθια  [1]που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Θύρα [2] και τις εκδόσεις Άθως [3].

“Χριστούγεννα και ήμουν εκεί!”

Σε αυτή την ιστορία ο μικρός αναγνώστης μεταφέρεται στην εποχή του Χριστού και μαθαίνει όλα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου, την γενέθλιο ημέρα του Ιησού. Στις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου που έγραψε με ιδιαίτερη επιμέλεια και τρυφερότητα η Άννα Ιακώβου κυριαρχεί η προσεγμένη εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά που αποτυπώνει τα γεγονότα με μια ματιά που δίνει στο παιδί να αντιληφθεί όλα τα γεγονότα της Θείας Γέννησης, της Προσκύνησης των Μάγων και τέλος της παρουσίας του δωδεκαετούς Ιησού στο Ναό.

Τα παιδιά θα απολαύσουν την μοναδική αφήγηση και θα γνωρίσουν ότι στο πρόσωπο της Παναγίας εκπληρώνονται οι προφητείες για τον ερχομό του Χριστού, Ελευθερωτή του κόσµου, θα κατανοήσουν ότι η Γέννηση Του αποτελεί έµπρακτη απόδειξη της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο καθώς και ότι ο ερχομός του Χριστού επί Γης αποτελεί την αρχή µιας νέας πορείας για τον κόσµο. Θα κατανοήσει το νόηµα του απολυτίκιου των Χριστουγέννων, θα γνωρίσει χριστουγεννιάτικη ήθη και έθιµα της πατρίδας µας, θα µάθει από το παρελθόν για να µπορέσει να συνεχίσει τις παραδόσεις µας στο µέλλον.

Για παιδιά 5+

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο πατώντας εδώ [4]

Καλά Χριστούγεννα, κύριοι Βι και Βι!

Η Τίνα Βλασταράκου έγραψε μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία [5] που θα μιλήσει στις καρδιές των παιδιών και θα τους στείλει το πιο δυνατό μήνυμα για τη σημασία της Γέννησης του Χριστού.

Γιατί όλη η παρέα φοράει κόκκινα σκουφιά; Πώς γίνεται διάσημος ένας ζωγράφος; Τι μπορεί να φέρει ζεστασιά μέσα στο κρύο; Τι μπορεί να νικήσει τα χρόνια που περνούν; Και πού βρίσκονται οι άγγελοι, που δοξολογούν τη Γέννηση του Χριστού;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα λυθούν διαβάζοντας αυτό το ξεχωριστό ανάγνωσμα που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσουν τα παιδιά.

“Απόψε θ΄ανοίξουν οι ουρανοί κι άγγελοι θα κατέβουνε στη Γη”… Στις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μηνύματα που φέρνει ο ερχομός του Θεανθρώπου επί γης. Ο παλαιός κόσµος έπρεπε να αλλαχθεί κι ένας καινούργιος κόσµος, για το καλό των ανθρώπων, να έρθει.

Το προσεγμένο κείμενο συμπληρώνεται αρμονικά από την εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά.

Για παιδιά 9+

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το βιβλίο εδώ [5]

Τα Κάλαντα του Γκρινιάρη

“Τα Κάλαντα του Γκρινιάρη” [6] είναι μια διδακτική ιστορία που υπογράφει η Μαρία Βιγγοπούλου Χύτα , θέλοντας να μιλήσει στα παιδιά για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και να τους εξηγήσει την ανιδιοτέλεια των ημερών αυτών. Είναι μια γιορτή αγάπης όπου τα δώρα έχουν ναι μεν την τιμητική τους όμως σημασία έχει περισσότερη η χειρονομία αυτή καθαυτή παρά το αντίτιμο του δώρου.

Η στάση του γκρινιάρη Χάρη που παραπονιέται διαρκώς για το καθετί παραμονή Χριστουγέννων είναι η καλύτερη αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για μια από τις βαθύτερες έννοιες αυτής της γιορτής, εκείνης της προσφοράς. Είναι σημαντικό από μικρά τα παιδιά μας να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της προσφοράς αγάπης και φροντίδας χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Δεν σας αποκαλύπτω περισσότερα για την ιστορία,  παρά μόνο ότι φτάνοντας στο τέλος του παραμυθιού, οι λιλιπούτειοι αναγνώστες θα ανακαλύψουν τη χαρά που βρίσκεται στα απλά πράγματα.

Για παιδιά 9+

Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ [6]

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 3 χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Θύρα [7] και τις εκδόσεις Άθως [3]. Τα δώρα του διαγωνισμού είναι τα εξής: “Χριστούγεννα και ήμουν εκεί!” της Άννας Ιακώβου [4], “Καλά Χριστούγεννα, κύριοι Βι και Βι!” της Τίνας Μεταξά Βλασταράκου [5] και τα  “Κάλαντα του Γκρινιάρη” της Μαρίας Βιγγοπούλου Χύτα [6]. Γράψτε μας δίπλα από το όνομά σας ποιο βιβλίο θέλετε να κερδίσετε

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email). Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 14.00 μ.μ.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

O Διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχεροί νικητές είναι οι:

1.Ιωάννα Σολδάτου   Χριστούγεννα κι ήμουν εκεί

2. Πέτρος Σκορδάκης  Καλά χριστούγεννα κυριοι βι και βι

3. Βιολέτα Καλιφατίδου Τα καλαντα του Γκρινιάρη