- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κερδίστε 4 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου “Τα φτερά της φιλίας” της συγγραφέα Ματίνας Ζαγκότη

Μια από τις αξίες που θέλω από μικρά να εμφυσήσω στα παιδιά είναι η φιλία και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στη ζωή πραγματικούς φίλους. Φίλους καρδιάς που θα στέκονται σαν βράχοι δίπλα μας στα όμορφα μα και στα δύσκολα.

Να μας δίνουν και να τους δίνουμε δύναμη, να μας δέχονται και να τους δεχόμαστε με τα καλά και τα «στραβά» τους, να μοιραζόμαστε στιγμές.

Η φιλία διδάσκει τα παιδιά πώς να κοινωνικοποιούνται και να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους. Μέσω της φιλίας το παιδί αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και μαθαίνει να την αποδέχεται και να ζει με αυτή.

ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ

Πιστεύοντας στη διδακτική αξία των παραμυθιών καθώς αποτελούν τον ιδανικό κατ’ εμέ τρόπο για να μιλήσουμε στα παιδιά για δύσκολα θέματα και έννοιες, φροντίζω πάντα να εμπλουτίζω την παιδική βιβλιοθήκη μας με ιστορίες που μεταλαμπαδεύουν μηνύματα στα παιδιά δίχως όμως διδακτικό τόνο.

Με όχημα αυτές τις ιστορίες το παιδί έχει την ευκαιρία να μπαίνει στη θέση άλλων ανθρώπων, ενώ παράλληλα μαθαίνει να λαμβάνει υπόψη του ότι δεν υπάρχει μόνο η δική του εμπειρία σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά και των υπολοίπων, και είναι εξίσου σημαντική.

Στο πλαίσιο αυτό  ανακάλυψα το βιβλίο της Ματίνας Ζαγκότη “Τα φτερά της φιλίας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εικονογραφημένο βιβλίο στις σελίδες του οποίου ξεδιπλώνεται μια τρυφερή ιστορία – ύμνος για τη δύναμη της φιλίας και την αξία τού να μοιράζεσαι.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ [2]

Η υπόθεση του βιβλίου

Δύο διαφορετικοί εκ πρώτης όψεως ήρωες ανακαλύπτουν πως έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν. Σύντομα θα ανθίσει μία όμορφη φιλία μεταξύ τους και η ζωή τους θα τους δώσει φτερά… που θα τους κάνουν να ξεπεράσουν κάθε φόβο και πρόβλημα. Οι θεματικές της ιστορίας είναι η διαφορετικότητα, η δύναμη της φιλίας και της οικογένειας, η φιλαναγνωσία και η αγάπη.

Τι συμβαίνει μέσα στο έργο;

Η ηρωίδα είναι μία πασχαλίτσα… με ένα αδύναμο φτερό. Ενώ είναι πολύ δυνατή στα αθλήματα, αδυνατεί να πετάξει όπως όλες οι υπόλοιπες πασχαλίτσες, πράγμα που την απογοητεύει. Μια μέρα, θα συναντήσει ένα ντροπαλό σκαθάρι και σύντομα μία δυνατή φιλία θα ανθίσει. Η πασχαλίτσα δεν πετάει… Ενώ το σκαθάρι παρόλο που μπορει και ξέρει φοβάται… Θα τα καταφέρει η σπίθα της φιλίας τους… να τους απογειώσει;

Συγγραφέας: Μαρίνα Ζαγκότη

Εκδόσεις: Διάνοια

Σελίδες 40

ΙSΒΝ: 9786185437886

Για να μαθαίνετε τα νέα και τις δράσεις της συγγραφέας Ματίνας Ζαγκότη ακολουθήστε την στα social media στο Facebook  [3]και στο Ιnstagram  [4]

TO ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 4 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου “Τα φτερά της φιλίας” της συγγραφέα Ματίνας Ζαγκότη. 

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email). Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει τη Τετάρτη 30 Nοεμβρίου στις 15.00 το μεσημέρι. 

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα από τα 4 αντίτυπα του παιδικού βιβλίου “Τα φτερά της φιλίας” της συγγραφέα Ματίνας Ζαγκότη. 

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς.

Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από την λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείται ξανά. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε θα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr ) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!

Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην δωροθέτρια εταιρία ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου.

Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.

Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

O διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχερoί νικητές:

1.Βάσια δουμτσοπούλου

2.Ματίνα Αναστασοπούλου

3.Ευτυχία Καραγκούνη

4.Ζωή Ηλιάνα Μαργέτη