Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Χορδές» στο Θέατρο Αλκμήνη (10/12) – ΝΙΚΗΤΕΣ

Από τις 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη. 

Η Κάθυ, η κιθάρα με τις 3 χορδές, έχει ένα μεγάλο όνειρο… να παίξει στη μεγάλη συναυλία του φεγγαριού. Μπορεί όμως να τα καταφέρει όταν της λείπουν άλλες 3 χορδές; Μια πρωτοποριακή θεατρική παράσταση όπου αναδεικνύονται έννοιες όπως η αυτοεικόνα, η αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση, η εκπλήρωση, η ελπίδα και η απελπισία.

Αυτή η ιστορία μπαίνει βαθιά στην καρδιά όλων μας, μας συγκινεί και μας ευαισθητοποιεί. Τα παιδιά αναγνωρίζουν χαρακτήρες και συνθήκες που συναντούν στο σχολικό τους περιβάλλον και τα εμποδίζει να προχωρήσουν σε μία ευτυχισμένη ζωή. Οι γονείς και οι δάσκαλοι ερχόμαστε σε επαφή με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας στο σχολείο, αλλά και γενικότερα στη ζωή.

«Χορδές»

Όλοι μαζί στο τέλος της παράστασης συζητάμε με τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα (προαιρετική συμμετοχή) για το πώς μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα προβλήματα και να οδηγηθούμε σε μία ευτυχισμένη ενήλικη ζωή, πλημμυρισμένη από αγάπη. Επίσης, θα παραβρίσκεται μαζί μας ένας καλεσμένος από το χώρο του θεάματος που θα μοιραστεί με το κοινό τους δικούς του εφηβικούς προβληματισμούς από την ενήλικη πια ματιά του.

Χορδές

Σκηνοθεσία: Βίκυ Κουμούτσου
Κείμενο-στίχοι: Δημήτρης Μπομπόλας
Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αλκμήνη
Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-alkmini-xordes/
Για παιδιά από 10 -18 χρόνων, γονείς και εκπαιδευτικούς

Λίγα λόγια για την ιστορία

Στη μακρινή Μουσoχώρα, όπου κάποτε ζούσαν οι εννέα μούσες, εκεί όπου γεννιούνται όλες οι μουσικές ιδέες των ανθρώπων, ζουν όλα τα μουσικά όργανα, που σκοπό έχουν να υλοποιούν τις μουσικές ιδέες των ανθρώπων.

Ηρωίδα μας είναι η Κάθυ, η πρώτη ακουστική κιθάρα, που της λείπουν οι τρεις από τις έξι χορδές. Η Κάθυ δεν μπορεί να νιώσει ολοκληρωμένη, δεν μπορεί να είναι ο εαυτός της και δεν μπορεί ποτέ να σταθεί ισάξια ανάμεσα στα υπόλοιπα μουσικά όργανα, τα οποία την διώχνουν από την ορχήστρα.

Ο δρόμος για να βρει τον εαυτό της είναι μακρύς και κανένα άλλο από τα όργανα δε μπορεί να κατανοήσει το κενό στην ψυχή της και να την υποστηρίξει…μέχρι που κάνει την εμφάνιση του ο Μαέστρος και όλα θα αλλάξουν!

Εκπαιδευτικοί στόχοι της παράστασης

Για τους μαθητές:

  • Αυτοεικόνα και Αυτοεκτίμηση:

Διδάσκει πώς η αυτοεικόνα επηρεάζει την αυτοπεποίθηση.

Διδάσκει τον τρόπο αντιμετώπισης των προσωπικών ανασφαλειών.

  • Αναγνώριση και Αυτοβελτίωση:

Επισημαίνει τη σημασία της αναγνώρισης των αδυναμιών.

Προάγει την αυτοανάπτυξη και την προσπάθεια για βελτίωση.

  • Ελπίδα και Απελπισία:

Διδάσκει τη σημασία της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Ενθαρρύνει την αντιμετώπιση δυσκολιών με δύναμη.

  • Ανεξάρτηση από τις προσδοκίες των άλλων:

Δίνει ένα δυνατό μήνυμα ότι μπορούμε να επιδιώκουμε την ευτυχία μας ανεξάρτητα από τις προσδοκίες των άλλων.

  • Συνεργασία και Συμπόρευση:

Υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της συμπόρευσης για την ανάπτυξη του εαυτού.

Τονίζεται η σημασία της φιλίας και της ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας χωρίς διακρίσεις.

Διάχυτο Μήνυμα:

Καθιστά σαφές ότι όλοι έχουμε προσωπικές αδυναμίες και προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε.

Ενισχύει την αυτοανακάλυψη και την αυτοαποδοχή.

Για τους εκπαιδευτικούς:

  • Παρέχει μια ευκαιρία για διδασκαλία σημαντικών ζωτικών διδαγμάτων μέσω της τέχνης του θεάτρου.

  • Ενθαρρύνει τη συζήτηση με τα παιδιά και την ανάλυση των θεμάτων αυτοεικόνας, αυτοεκτίμησης, ελπίδας, και ανεξαρτησίας.

  • Προωθεί την ενσυναίσθηση και την καλλιέργεια της ανθρώπινης εμπειρίας μέσω της τέχνης του θεάτρου.

Συμμετοχή ειδικού ψυχολόγου

Η συμμετοχή ειδικού ψυχολόγου στο τέλος της παράστασης βοηθάει τα κοινό που θα επιλέξει να μείνει στο εργαστήρι να συνδέσει τα γεγονότα της ιστορίας με πραγματικές συναισθηματικές και ψυχολογικές εμπειρίες, κατανοώντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερα τα μηνύματα και τα διδάγματα της παράστασης. Θα συζητήσουμε σχετικά με τις δικές μας χορδές που μας λείπουν και νιώθουμε πως χωρίς αυτές δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

Μέσα από το εργαστήριο οι μαθητές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία στην σκέψη τους αλλά και στις επιλογές τους, έτσι ώστε μέσα από την αυτοεξέλιξή τους να οδηγηθούν σε μία ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.

Στους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα δοθεί έντυπο υλικό, δημιουργία της εξειδικευμένης επιστημονικής ομάδας μας, με ιδέες προς αξιοποίηση μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

… για τη σκηνοθέτιδα

Η Βίκυ Κουμούτσου είναι πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της δραματικής σχολής του Γιώργου Αρμένη «Νέο Ελληνικό Θέατρο» και της Φιλολογίας Αθηνών. Έχει master στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.

Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια διδάσκει ως θεατρολόγος και φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ως ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Είναι ιδρύτρια της εταιρείας With Bibi και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά. Έχει σκηνοθετήσει, επίσης, παραστάσεις στο National Theater στο Abu Dhabi, στο Ductac Theater στο Dubai και στο National Theater στη Sharjah.

Ταυτότητα παράστασης

Χορδές

Πρεμιέρα: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

Σκηνοθεσία – επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Κουμούτσου

Κείμενο – στίχοι: Δημήτρης Μπομπόλας

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μπομπόλας – Βίκυ Κουμούτσου

Κοστούμια – σκηνικά: Ελένη Κοτρίδου

Κινησιολογία: Κάλλια Βουιδάσκη

Παραγωγή: Βίκυ Κουμούτσου

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Άμσελεμ Μάιρα

Μεϊμαρίδου Εβίτα

Ραμπαούνη Βαρβάρα

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα / Στάση μετρό Κεραμεικός

Πότε: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 15:00

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 15:00

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 13:00

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 13:00

Τιμές εισιτηρίων: 9 € και ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία.

Συμμετοχή στο εργαστήρι με τον ψυχολόγο: 2€

Προπώληση: Ticketservices.gr

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό για να κερδίσετε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Χορδές» στο Θέατρο Αλκμήνη (10/12).

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 14:30

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό για να κερδίσετε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Χορδές» στο Θέατρο Αλκμήνη (10/12).

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στον διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς. Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δε θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από τη λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείτε ξανά. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εάν δεχθείτε τα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!

ΝΙΚΗΤΕΣ

Ιωάννα Πρωτοπαπαδάκη

Σάρρα Νικολοπούλου

Αριστείδης Δαφερέρας

Μαρία Φωτοπούλου

Αθηνά Φωτοπούλου

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.