Αρχική Νέα Κέρκυρα: Αναβολή για το Σάββατο πήρε ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια 2 μαθητριών

Κέρκυρα: Αναβολή για το Σάββατο πήρε ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια 2 μαθητριών

48ωρη αναβολή ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί, μετά από την ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτή Κέρκυρας, ο 51χρονος εκπαιδευτικός, που συνελήφθη την Τετάρτη με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Την ίδια ώρα σάλος και σοκ έχει προκληθεί στη σχολική κοινότητα που φέρεται να συνέβησαν τα γεγονότα της ασέλγειας κατά των ανήλικων μαθητριών, ενώ όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, «από σήμερα κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα βρίσκονται στο δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται σε προάστιο της Κέρκυρας προκειμένου να δώσουν σε μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς, την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται».

Ο 51χρονος που φέρεται ότι ασελγούσε σε δύο μαθήτριές του, 11 και 9 χρονών αντίστοιχα, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, ενώ αναμένεται να περάσει την πόρτα της Εισαγγελέως το Σάββατο.

Αναστολή άσκησης καθηκόντων του εκπαιδευτικού αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας

Την απόφαση για αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Η απόφαση αφορά μόνιμο εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων, με οργανική θέση σε Δημοτικό Σχολείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και ελήφθη για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα, επειδή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Ελληνική Αστυνομία για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας του σχολείου όπου υπηρετούσε.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με:

1 Τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν.3528/2007 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 παρ. 4 του ν.4325/2015 (ΦΕΚ 47/τ.Α΄/11-5-2015)

2 Το με αριθμό 73/23-9-2015 (Φ.Ε.Κ. 116/τ.Α΄/23-9-2015) Προεδρικό Διάταγμα

3 Το με αριθμό Εμπ. Πρωτ. 58/14-4-2016 (αριθ. Πρωτ. ΥΠ.Π.Ε.Θ.) έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε. Ιονίων Νήσων


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.