Κέρκυρα: Μαθητές τεσσάρων σχολείων δημιούργησαν καινοτόμο εφαρμογή για παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση

mathites-1024x548Μια πραγματικά καινοτόμα εφαρμογή που βοηθάει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου δημιούργησαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών, το ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας και το- 2ο & 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας.

«Που βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πως θα τους στείλω τη θέση μου; Πως μπορώ να δω που βρίσκομαι; Μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έρθει αντιμέτωπο ένα παιδί όταν χαθεί ή βρεθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή NEVER LOST δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 οι μαθητές 4 σχολείων επιλέξανε σχεδιάσανε και υλοποιήσανε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Το αρχικό τους κίνητρο; Να βοηθήσουνε παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας.

phone_first_screen

Το πρόβλημα;

Πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις; Η λύση; Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορεί με 2 μόνο κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.

Οι 50 μαθητές των τεσσάρων αυτών σχολείων παρέδωσαν την εφαρμογή στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κέρκυρας σε μια εκδήλωση που θα μείνει στη μνήμη όλων μας και ολοκληρώνοντας το έργο τους, παραδίδουν την εφαρμογή δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας με την ευχή να μη χρειαστεί να βρεθούν στην ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Σας καλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή Never Lost από το Google Play Store, να την εγκαταστήσετε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας και να του εξηγήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει. Με την ευχή η εφαρμογή να χαρίσει σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε παιδί. Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να είναι εύκολα και αυτονόητα για εμάς αλλά δεν είναι για όλα τα παιδιά».

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή στο www.epalkerkyras.com/neverlost