Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Κι αν δεν περάσω πουθενά, εγώ θα το αντέξω, οι γονείς μου όμως;

Κι αν δεν περάσω πουθενά, εγώ θα το αντέξω, οι γονείς μου όμως;

revisionΜεσάνυχτα και στη Γραμμή SOS 1056 μια έφηβη ζητά βοήθεια. Διστακτικά ρωτά αν είναι αργά για να μιλήσει με κάποιον σχετικά με αυτό που την απασχολεί....

Αρχικά μου είπε ότι δεν ξέρει αν το πρόβλημά της είναι σοβαρό, όμως θέλει να το μοιραστεί με κάποιον καθώς στην οικογένειά της φοβάται να μιλήσει.

Ξεκινά λοιπόν και λέει: «Δεν έχω διαβάσει, δε θέλω να περάσω σε κάποια σχολή, κανείς όμως δεν με ρώτησε ποτέ»! Και συνέχισε λέγοντας: «Το ξέρω ότι θα αποτύχω, η οικογένειά μου όμως δεν το ξέρει! Εγώ θα το αντέξω, οι δικοί μου όμως»;

Την άκουγα χωρίς να τη διακόπτω καθώς ήταν σαν ένας χείμαρρος από ερωτήματα, στα οποία ήξερε τις απαντήσεις, όμως δεν τα είχε απευθύνει ποτέ στους γονείς της.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τα όνειρά της, τις ελπίδες της, τις επιθυμίες που έχει για το μέλλον της. Ήταν όλα τόσο απλά και τόσο βατά για να υλοποιηθούν, που οι γονείς της θα έπρεπε να ενθουσιαστούν στο άκουσμά τους. Η έφηβη είχε σχέδια που δεν πραγματοποιούνταν μέσω των πανελλαδικών, όμως έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα της υπόλοιπης οικογένειας και να περάσει «κάπου», το «πού» δεν είχε και μεγάλη σημασία.

Ξαφνικά με διακόπτει και με ρωτά: «Δεν έχω δίκιο, αφού έχω, το ξέρω, γιατί δεν παίρνω το θάρρος να τους μιλήσω, πρόκειται για τη ζωή μου».
Με την Ε. κλείσαμε λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος να ντρεπόμαστε για τα όνειρά μας και πως αυτά που σκεφτόμαστε είναι συνήθως αυτά που μας εκφράζουν και είναι καλό να ειπωθούν. Δεν υπάρχει «αποτυχία» όπως ανέφερε στην αρχή, υπάρχει «διαφορετική επιλογή», «διαφορετική επιθυμία»!!

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS – 1056» λειτουργεί καθημερινά, πανελλαδικά, όλο το 24ωρο, χωρίς χρέωση και μπορείτε να καλέσετε ανώνυμα και να μοιραστείτε μαζί μας ότι σας απασχολεί.

Πηγή: http://www.hamogelo.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.