Αρχική InfoDad Κι όμως, 6 στους 10 Έλληνες καταφεύγουν στους πλαστικούς χειρουργούς

Κι όμως, 6 στους 10 Έλληνες καταφεύγουν στους πλαστικούς χειρουργούς

th

Στο  νυστέρι του πλαστικού χειρουργού καταφεύγουν έξι στους δέκα Έλληνες , παρά την οικονομική κρίση, προκειμένου να διορθώσουν σωματικές τους ατέλειες, αλλά και  να αντιμετωπίσουν προβλήματα  υγείας!
Απ αυτούς το 50%  πάνε μόνοι τους,  το 30% μετά από προτροπή της γυναίκας ή της συντρόφους τους και  το 20%  μετά από προτροπή φιλικού τους  προσώπου.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η αύξηση του αριθμού των ανδρών που καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό είναι αλματώδης, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς  τα επόμενα χρόνια αναμένεται να φτάνουν τον αριθμό των Ελληνίδων που βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην εποχή μας η ομορφιά δεν είναι πλέον προνόμιο των γυναικών, αλλά και των σύγχρονων ανδρών που ενδιαφέρονται για την σωματική τους εμφάνιση» αναφέρει ο  διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός  Δρ Αθανάσιος Αθανασίου και συμπληρώνει «φυσικά πέρα από το θέμα της ομορφιάς και της εμφάνισης υπάρχουν πολλές φορές και λόγοι υγείας που οδηγούν τους άνδρες στον πλαστικό χειρουργό».

Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι είτε ογκολογικής φύσης (ογκίδια δέρματος, μαλακών μορίων), ατυχήματα (δύσμορφες ουλές)  είτε άλλης φύσης  όπως η  γυναικομαστία,  θέματα  γεννητικών οργάνων είτε θέματα γενικότερης εμφάνισης κλπ.

Οι λόγοι που οδηγούν στον πλαστικό

Σύμφωνα με  τα στατιστικά στοιχεία των πλαστικών κυρίως οι λόγοι που οδηγούν τους άνδρες να αναζητήσουν λύση στο  χειρουργικό νυστέρι  είναι:  κοινωνικοί, εμφανισιακοί, ψυχολογικοί , σεξουαλικοί και υγείας.
«Στην εποχή μας δεν υπάρχουν όμορφοι και άσχημοι αλλά περιποιημένοι και μη περιποιημένοι άνθρωποι» αναφέρει ο  Δρ Αθανάσιος Αθανασίου.
Έτσι λοιπόν κάποιος άνδρας ή γυναίκα που αθλείται, προσέχει την διατροφή του και περιποιείται τον εαυτό του, μπορεί για πολλά χρόνια πλέον να φαίνεται όσο αισθάνεται και πολλές φορές να δείχνει κατά πολύ νεότερος  από τη βιολογική του ηλικία.
Κατηγορίες επεμβάσεων
Οι πιο δημοφιλείς για τους άνδρες πλαστικές επεμβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστικών, αφορούν:
1. Μύτη
2. Κοιλιά
3. Μεταμόσχευση μαλλιών
4. Αυξητική πέους (τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό στις νεαρές ηλικίες, περίπου 6 στους 10 επιλέγουν τέτοιου είδους επέμβαση)
5. Πιγούνι
6. Βλεφαροπλαστική
7. Face lift

8 στους 10 άνδρες κάνουν λιποαναρρόφηση

Αξίζει να τονιστεί πως  οι  οχτώ στους  δέκα άνδρες  που πάνε στον πλαστικό  χειρουργό κάνουν λιποαναρρόφηση.
«Η εξέλιξη της τεχνολογίας, στον τομέα της λιποαναρρόφησης έχει κάνει τα τελευταία χρόνια άλματα και έτσι το αποτέλεσμα που προσφέρει η Vaser λιποαναρρόφηση σε σχέση με την κλασσική, έχει τεράστια διαφορά» τονίζει ο Δρ Αθανασίου.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Vaser λιποαναρρόφηση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς,  έξω και έσω, ανδρικό στήθος , βραχίονες, αυχένας, πηγούνι, λαιμό, είναι:

  • Αναγνώριση του λιπώδους ιστού, που είναι και ο επιθυμητός στόχος, από τους υπόλοιπους ιστούς όπως  τα αιμοφόρα μικροαγγεία και τα νεύρα.
  • Διάσπαση του λίπους με την  έγχυση ειδικού υγρού, το οποίο επίσης βοηθάει στην ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας και πρόληψη του οιδήματος.
  • Αναρρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας  λίπους  χωρίς να προκληθούν κακώσεις στους πέριξ ιστούς και στα μικροαγγεία. Άρα  λείο δέρμα και καλή επούλωση.
  • Έγχυση του λίπους  που αναρροφάται  και το οποίο είναι καθαρό σε περιοχές που υπάρχει έλλειψη (όπως ρινοπαρειακές, γλουτοί, στήθος κ.λ.π).
  • Σύσφιξη του δέρματος της περιοχής, από την οποία γίνεται η λιποαναρρόφηση, λόγω της  μέγιστης παραγωγής κολλαγόνου και ινοβλαστών  απο τη θερμική ενέργεια που εκλύει η τεχνολογία Vaser.

O εξειδικευμένος πλαστικός μπορεί να διαμορφώσει έτσι την αφαίρεση λίπους ώστε να σχηματιστούν στην κοιλιακή, κυρίως χώρα, γραμμώσεις που για να πετύχει κάποιος άνδρας ή γυναίκα χρειάζεται γυμναστική και ειδική διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε άτομα άνω των 18χρόνων, εκτός της ωτοπλαστικής που μπορεί να γίνει από την προσχολική ηλικία  των 6 χρόνων, και των περιπτώσεων εκείνων που συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας.
Περισσότερα: www.athens-beverlyhills.com,   www.abh-medicalgroup.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.