Αρχική Σχολή Γονέων Κι όμως, οι πιεστικοί γονείς μεγαλώνουν λιγότερο αγχωμένα παιδιά!

Κι όμως, οι πιεστικοί γονείς μεγαλώνουν λιγότερο αγχωμένα παιδιά!

Το να γίνεις η μαμά ενός παιδιού σημαίνει, ότι έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο ενσυναίσθησης που έχεις, κυριολεκτικά, την ικανότητα να νιώθεις τα συναισθήματα του παιδιού σου. Τα άγχη, τους φόβους, την λαχτάρα του. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Όταν απορρίπτουν το παιδί σου στην παιδική χαρά, θυμώνεις. Όταν κοιτάζει το παιχνίδι κάποιου άλλου με γουρλωμένα μάτια από την επιθυμία, λαχταράς και εσύ μαζί του. Κι όταν εκείνο αγχώνεται, επειδή δεν ξέρει τι θα αντιμετωπίσει την πρώτη μέρα στο σχολείο, ή φοβάται να ανέβει στην μεγάλη τσουλήθρα, αγχώνεσαι και φοβάσαι μαζί του. Ενστερνίζεσαι τον φόβο του, το αγκαλιάζεις, το παρηγορείς και προσπαθείς να καθησυχάσεις τις ανησυχίες του.

Μια νέα έρευνα, από τα Πανεπιστήμια του Άμστερνταμ και Μακουάρι της Αυστραλίας, όμως, έρχεται για να ανατρέψει όσα, με φυσικότητα, πηγάζουν από την καρδιά της μάνας, και προτείνει, ότι οι γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πάρουν ρίσκα, μεγαλώνουν πιο δυναμικά και με αυτοπεποίθηση παιδιά!

Ερευνητές που μελέτησαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από την Αγγλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία απέδειξαν, ότι οι γονείς που «πιέζουν τα παιδιά τους να φτάνουν στα όριά τους, τα προστατεύουν από το να αναπτύξουν αγχώδεις διαταραχές στην παιδική τους ηλικία». Μάλιστα, υποστηρίζουν, ότι όσο πιο πιεστικοί είναι οι γονείς τόσο λιγότερο αγχωμένο θα είναι το παιδί. Παρατήρησαν, δηλαδή, μια άμεση συσχέτιση μεταξύ του ποσοστού το οποίο οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν τα όριά τους και της μείωσης του άγχους!

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα ξεσπάσματα, οι φωνές και τα επικίνδυνα, μέσα σε λογικό πλαίσιο, παιχνίδια δεν είναι όσα πρέπει να τρομάζουν τους γονείς. Εκείνο που πρέπει να φοβούνται, είναι, τελικά, ο ίδιος ο φόβος…


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.