Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Κι όμως συνέβη! Γεννήθηκαν πανομοιότυπα τρίδυμα κοριτσάκια αλλά τα δύο είναι σιαμαία

Κι όμως συνέβη! Γεννήθηκαν πανομοιότυπα τρίδυμα κοριτσάκια αλλά τα δύο είναι σιαμαία

sylvia-hernandez-roel-torres-triplets-conjoinedΈνα απίστευτο ιατρικό γεγονός έχει συμβεί στην απέναντη πλευρά του Ατλαντικού με πρωταγωνιστές τα νεογέννητα τρίδυμα αδερφάκια μιας οικογένειας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γεννιούνται πανομοιότυπα τρίδυμα αλλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που δύο εξ αυτών είναι σιαμαία. Ειδικότερα, τα 2 από τα 3 κοριτσάκια ενώνονται στη λεκάνη.

051815-cc-identical-triplets-5

Οι νεογέννητες, Καταλίνα, Χιμένα και Σκάρλετ γεννήθηκαν το περασμένο Σάββατο με καισαρική, λίγες μέρες νωρίτερα από το κανονικό. Η μητέρα, η οποία έμεινε περίπου δύο μήνες στο νοσοκομείο περιμένοντας τον ερχομό τους, αναρρώνει μαζί με το τρίτο κοριτσάκι. Ο διαχωρισμός των σιαμαίων αναμένεται να λάβει χώρα εντός έξι μηνών, αφού όπως ανέφερε ο γυναικολόγος, θα πρέπει να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.

ht_triplets_split_kb_150518_4x3_992

Οι γονείς δεν μπόρεσαν να χαρούν όπως θα ήθελαν το ευτυχές γεγονός καθώς είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι για την πορεία της εξέλιξης της υγείας των σιαμαίων. Η γέννηση τρίδυμων είναι από μόνη της σπάνια (περίπου μία ανά 8.000 κυήσεις) αλλά τα πανομοιότυπα τρίδυμα είναι πολύ πιο σπάνια, περίπου μία γέννα στο εκατομμύριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.