Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Κι όμως υπάρχει! Μια απίστευτη φωσφοριζέ παραλία που κάθε βράδυ λαμπυρίζει στο σκοτάδι

Κι όμως υπάρχει! Μια απίστευτη φωσφοριζέ παραλία που κάθε βράδυ λαμπυρίζει στο σκοτάδι

o-BIOLUMINSCENCE-VAADHOO-ISLAND-MALDIVES-facebookΕάν βρεθείτε ποτέ στην απομονωμένη παραλία Vaadhoo που βρίσκεται στις Μαλδίβες αξίζει να περιμένετε να πέσει το σκοτάδι και να στρέψετε το βλέμμα μας προς τη θάλασσα. Κάτι μαγικό, πρωτόγνωρο και ξεχωριστό θα δείτε.

vaadhoo-maldives1-475x580Η θάλασσα μεμιάς θα αρχίσει να λαμπυρίζει έντονα και εσείς θα νιώσετε σαν να είστε πρωταγωνιστές ενός μαγικού παραμυθιού.

Vaadhoo-Island-Maldives-3Η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή και το ανθρώπινο μάτι δεν χορταίνει να απολαμβάνει τις μπλε αντανακλάσεις του νερού που μοιάζουν σαν κάποιος να τοποθέτησε στη θάλασσα άπειρα φωτάκια Led.

Untitled-94-740x479Το μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής σπάνιο φαινόμενο  κατάφερε να αποτυπώσει φωτογραφικά ο Νταγκ Πέριν, ένας από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους φυσικού περιβάλλοντος, ο οποίος και μας χάρισε ένα φωτογραφικό κολλάζ που συγκινεί. Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι οι φωτογραφίες έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία για να δείχνουν τόσο φωτεινές, αδυνατώντας και εσείς να εξηγήσετε αυτό το φαινόμενο, να σας ενημερώσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι πέρα για πέρα αληθινές.

a07770ae2e9689c99fc212635b4590f1

Για το φαινόμενο «ευθύνονται» φωσφορίζοντες μικροοργανισμοί. Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί όταν ενοχληθούν αρχίζουν να φωσφορίζουν εξαιτίας της χρωστικής ουσίας λουσιφερίνης που αντιδρά με το οξυγόνο και του ενζύμου λουσιφεράτη που επιταχύνει αυτή την αντίδραση.

grid-cell-18427-1384880592-22

Και για του λόγου το αληθές δείτε και μια υποβρύχια λήψη του μοναδικού αυτού φαινομένου:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.