Kidoplanet: Γνώση, παιχνίδια και διασκέδαση στο πρώτο ελληνικό online νηπιαγωγείο

To έχουν αγαπήσει χιλιάδες μικροί και μεγάλοι χρήστες σε όλη την Ελλάδα. Κι όχι άδικα. Οι γονείς και οι δάσκαλοι βρίσκουν στο Kidoplanet την ιδανική πλατφόρμα για να προσφέρουν στους μικρούς μαθητές γνώσεις που αναλογούν στην ηλικία τους μέσα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον, ενώ τα παιδιά με τη θεματολογία, τις εικονογραφήσεις και τα βίντεο, πραγματικά μπορούν να αδράξουν τη γνώση σαν μέσα σε παιχνίδι.

Το kidoplanet έχει συνδρομητές νηπιαγωγεία και ιδιώτες γονείς σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Πολλά σχολεία, μάλιστα, το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση για τα μικρά μας εν μέσω καραντίνας

Αυτές τις μέρες, που τα νηπιαγωγεία όπως και όλα τα σχολεία είναι κλειστά οι γονείς αναρωτιούνται τι να κάνουν με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μικρών παιδιών καθώς ελάχιστα προσφέρουν εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ο κίνδυνος τα παιδιά να ξεχάσουν όσα πρόλαβαν να μάθουν είναι κάτι παραπάνω από ορατός και από την άλλη δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για να απασχοληθούν δημιουργικά μέσα σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη ικανοποιεί το kidoplanet.gr, το πρώτο ελληνικό online νηπιαγωγείο, όσο διάστημα #ΜένουμεΣπίτι.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, λοιπόν, λόγω του εγκλεισμού, το kidoplanet αποτελεί μια πρόταση  ενισχυτικής εκπαίδευση νηπίων στο σπίτι. Συνεργάζεται με γονείς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και δίνει τη δυνατότητα σε αυτές τις νέες συνθήκες, γονείς, δάσκαλοι και παιδιά να βρουν τα κατάλληλα εργαλεία ευχάριστης και αποδοτικής τηλεκπαίδευσης.

Mάλιστα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όλες τις οικογένειες των δυο αυτών Περιφερειών, για την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το νηπιαγωγείο έρχεται σπίτι σας… με ένα μόλις κλικ

Το πρώτο ολοκληρωμένο ελληνικό online νηπιαγωγείο μετρά ήδη 10 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι καθώς αποτελεί μια από τις αγαπημένες συνδρομητικές πλατφόρμες που εμπιστεύονται νηπιαγωγεία και γονείς σε όλη τη χώρα. Το εμπνεύστηκε και υλοποίησε η ηλεκτρολόγος μηχανικός, Τίνα Μιναρετζή και πλέον έχει εξελιχθεί στο καλύτερο εκπαιδευτικό εργαλείο προσχολικής εκπαίδευσης. Εκτός από το εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό, η καινοτομία του έγκειται στον παιδαγωγικό σχεδιασμό του λογισμικού το οποίο βασίζεται στον τρόπο που σκέφτονται και αλληλεπιδρούν τα μικρά παιδιά.

Πρόκειται για ένα εύχρηστο εκπαιδευτικό εργαλείο για να εξοικειωθεί με την τεχνολογία μέσα από μια σειρά παιχνιδιών και ασκήσεων απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει

Το Kidoplanet δομείται σε 3 εκπαιδευτικούς άξονες, τα Μαθηματικά, το Περιβάλλον και τις Δραστηριότητες.

Οι μαθηματικές ασκήσεις καλύπτουν όλη τη θεματολογία του νηπιαγωγείου και εισάγουν τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο στο κόσμο των μαθηματικών πράξεων, των σχημάτων, των συγκρίσεων μεγεθών.

Η απόκτηση γνώσεων γίνεται διασκεδαστική μέσω της κατηγορίας Περιβάλλον όπου παρέχεται μια ολοκληρωμένη  εγκυκλοπαίδεια με υπέροχες εικονογραφήσεις, φωτογραφίες, βίντεο καθώς και κείμενα με γνωστικές πληροφορίες του κάθε αντικειμένου που μελετάται. Παιχνίδια, παζλ και ζωγραφική κάνουν το ταξίδι στο κόσμο των γνώσεων ακόμα πιο συναρπαστικό και έτσι το παιδί μαθαίνει, παίζοντας.

Στην ενότητα Δραστηριότητες είναι διαθέσιμη μια συλλογή εκτυπώσιμων φύλλων εργασίας προκειμένου τα παιδιά να εξασκηθούν παράλληλα με τις ψηφιακές ασκήσεις.

Μια εύκολη πλοήγηση

Η πλοήγηση, οι εντολές, τα εικονίδια και τα σύμβολα είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πραγμάτωση συγκεκριμένων παιδαγωγικών στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ηχητική υποστήριξη των βασικών λειτουργιών έτσι ώστε να διεγείρεται το ενδιαφέρον του παιδιού.

Το Kidoplanet ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο της ρομποτικής

Εμείς μιλήσαμε αποκλειστικά με την κ. Μιναρετζή αναφορικά με τις προσεχείς δράσεις του Kidoplanet και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε. Η νέα εκπαιδευτική πρόκληση για τους μικρούς του φίλους θα αφορά τη Ρομποτική. Μια νέα ενότητα, που θα εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας. Αλλά το Kidoplanet δεν σταματά εδώ. Στα σκαριά είναι και μια νέα υπηρεσία για μαθητές Δημοτικού… αλλά αυτά θα μας τα αποκαλύψει σε λίγες μέρες!

#ΜένουμεΣπίτι παρέα με τα νηπιάκια μας και κρατάμε επαφή με το νηπιαγωγείο παίζοντας στο Kidoplanet!