Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Kids Love Greece: Μια εφαρμογή που προωθεί τον οικογενειακό τουρισμό στην Ελλάδα

Kids Love Greece: Μια εφαρμογή που προωθεί τον οικογενειακό τουρισμό στην Ελλάδα

10168028_782154368530585_5106447406770020493_nΜία φρέσκια ιστοσελίδα και μία εφαρμογή από γονείς για γονείς δημιούργησαν τέσσερις γυναίκες από την Κρήτη. Σκοπός της ομάδας είναι να καθιερώσουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη σαν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές και να προωθήσουν την ιστορία και την κουλτούρα της.

Η πρωτοβουλία του Kids Love Greece “γεννήθηκε” στις 24 Φεβρουαρίου 2014 και ανήκει στις κ.κ. Κατερίνα Μακατούνη, Μαρία Γιαννούλη, Άννα Ατσαλάκη και Μαρία Τσιγώνη. Κοινή τους ρίζα τους η Κρήτη, και παρόλο που η κ. Μακατούνη ζει χρόνια στην Αγγλία και στις ΗΠΑ και η κ. Ατσαλάκη βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο στην Ινδονησία, τους ενώνει ο κοινός τους στόχος και η αγάπη τους για την Κρήτη και την Ελλάδα.

Όπως εξηγούν οι ίδιες, «μια έκδηλη ανάγκη, τόσο δική μας όσο και φίλων μας, για αυθεντική και αντικειμενική πληροφόρηση σε σχέση με όμορφες οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα, είναι αυτό που αρχικά μας ώθησε να δημιουργήσουμε το Kids Love Greece. Πολλοί γνωστοί μας που ζουν στο εξωτερικό - και όχι μόνο – μας ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με μέρη που θα μπορούσαν να επισκεφθούν στην Ελλάδα, φιλικά προς τις οικογένειες ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθαρές παραλίες και δραστηριότητες που θα ενδιέφεραν τα παιδιά.

Κάθε φορά που δεχόμασταν τέτοιες ερωτήσεις ή αποφασίζαμε και εμείς οι ίδιες να επισκεφτούμε άλλα μέρη της Ελλάδας με την οικογένεια μας, συνειδητοποιούσαμε ότι η διαθέσιμη πληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι ανεπαρκής και το περιεχόμενο μέτριο, με έντονη έλλειψη αντικειμενικότητας.

10860967_789820434430645_8551322018305994280_o

Έτσι λοιπόν, τρεις μαμάδες, η Κατερίνα, η Μαρία και η Μαρία και μια wanna be mom (θέλει να γίνει), η Άννα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και από τρεις διαφορετικές ηπείρους, δημιουργήσαμε με περίσσια αγάπη το Kids Love Greece. Το όραμά μας ήταν να αναδείξουμε τις πραγματικά απεριόριστες εναλλακτικές προτάσεις για οικογενειακές διακοπές που η χώρα μας μπορεί να προσφέρει.»

Οι βασικοί στόχοι του Kids Love Greece είναι να ενώσει γονείς από όλο τον κόσμο μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και προσωπικών εμπειριών τους, να βοηθήσει οικογένειες ταξιδιωτών να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες στον τόπο μας, να αναδείξει την Ελλάδα ως έναν από τους ομορφότερους οικογενειακούς προορισμούς και να φέρει γονείς και παιδιά πιο κοντά στην ελληνική ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό.

Το διαδικτυακό club “Local Families” (http://kidslovegreece.com/el/pos-douleuei/) είναι ένα από τα μυστικά συστατικά της συνταγής του Kids Love Greece. Το club απαρτίζεται από Έλληνες γονείς με όρεξη και φρέσκες ιδέες, οι οποίοι μοιράζονται αυθεντικές και ψαγμένες πληροφορίες για οτιδήποτε φιλικό προς τα παιδιά, σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα.

Πέρα από τη γεωγραφική κάλυψη όλο και περισσότερων περιοχών, το Kids Love Greece διευρύνει συνεχώς τις προτάσεις του στους φίλους γονείς, με στόχο να κάνει τις διακοπές τους στην Ελλάδα ακόμη πιο ευχάριστες. Μέσα από συνεργασίες με αξιόπιστους επαγγελματίες του χώρου, οι επισκέπτες του Kids Love Greece έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν εκδρομές και ξεναγήσεις φιλικές προς τις οικογένειες, να ενοικιάσουν βρεφικό εξοπλισμό ή να προσλάβουν επαγγελματίες babysitters.

1559267_665474456865244_5229452873826060676_o

Kids Love Knossos (Τα παιδιά αγαπούν την Κνωσό)

Αποσκοπώντας στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η ομάδα του Kids Love Greece ανέπτυξε το Kids Love Knossos, μία εφαρμογή για έξυπνες συσκευές και κινητά. Το Kids Love Knossos είναι μία αφηγηματική περιήγηση στο Παλάτι της Κνωσού, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά και εμπλουτισμένη με ποικίλους μύθους από την ελληνική μυθολογία.

Μέσα από τα μάτια των δύο μικρών πρωταγωνιστών, του Γλαύκου και της Φαίδρας και με τη μορφή ενός παραμυθιού, δίνεται η ευκαιρία στους γονείς και στα παιδιά να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και να μάθουν για την πλούσια ιστορία της Κνωσού, τους θρυλικούς της μύθους και τους λαμπρούς πρωταγωνιστές της εποχής.

screen1136x1136

Με τις 16 διαφορετικές ηχητικές ενότητες, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον τρομερό Μινώταυρο και τον γίγαντα Τάλω, τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο, την όμορφη Αριάδνη και τον γενναίο Θησέα, τον «Πρίγκιπα με τα Κρίνα» και τις «Γαλάζιες κυρίες».

Η εφαρμογή Kids Love Knossos απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και έχει διάρκεια 60 λεπτών. Είναι διαθέσιμη στο iTunes (για iPhone και iPad) και προς το παρόν σε ελληνικά και αγγλικά.

Κάντε click στον σύνδεσμο που ακολουθεί http://kidslovegreece.com/el/audio-guide/ για να ακούσετε δωρεάν το demo της πρώτης ηχητικής ενότητας του Kids Love Knossos και να απολαύσετε το βίντεο που δημιούργησε η ομάδα του Kids Love Greece για την εφαρμογή.

«Η Ελλάδα υπήρξε πάντα δημοφιλής προορισμός για οικογένειες. Η χρονιά που πέρασε ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων για τον τουρισμό και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Ο δικός μας στόχος είναι το Kids Love Greece να εδραιωθεί στο μυαλό όσο το δυνατό περισσότερων χρηστών του διαδικτύου σαν το καλύτερο και πιο αντικειμενικό portal παροχής πληροφοριών παγκοσμίως, όσον αφορά τις οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και στα άμεσα σχέδια μας είναι το λανσάρισμα του Kids Love Greece και του Kids Love Knossos σε όσο το δυνατό περισσότερες γλώσσες», καταλήγουν οι εμπνεύστριες αυτής της προσπάθειας.

20140820_121633

Πηγή: patris.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.