Κιλκίς: 14χρονος μαθητής περιγράφει πώς παραλίγο να πέσει θύμα της «Μπλε Φάλαινας»

Την προσωπική του εμπειρία θέλησε να μοιραστεί ένας 14χρονος μαθητής από το Κιλκίς, προκειμένου να αφυπνίσει όσα περισσότερα παιδιά για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», το οποίο έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας.

Ο ανήλικος μαθητής μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, έχοντας τη συναίνεση των γονέων του, και περιέγραψε πώς κάποιος προσπάθησε να τον παγιδεύσει μέσω Facebook στο επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 14χρονου, έλαβε μήνυμα στο Facebook από έναν άγνωστο που συστήθηκε ως «Μπλε Φάλαινα» και του πρότεινε να παίξουν ένα παιχνίδι. Το παιδί απάντησε θετικά και όταν τον ρώτησε ποιο είναι το παιχνίδι, πήρε την απάντηση ότι έπρεπε να χτυπήσει τον εαυτό του, να καταγράψει την πράξη σε βίντεο και να του το στείλει. Όταν ο 14χρονος τον ρώτησε ποιος είναι, ο άγνωστος έσπευσε να εξαφανιστεί. Έπειτα, τον μπλόκαρε και τα μηνύματα σταμάτησαν να εμφανίζονται. Σύμφωνα με την περιγραφή του παιδιού, ο άγνωστος έγραφε στα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες.

Ευτυχώς, το παιδί ανέφερε όσα έγιναν στη μητέρα του. Εκείνη ενημέρωσε το Α.Τ. Ευζώνων και αμέσως μετά ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ερευνά πλέον την υπόθεση.