Κίνα: Έγκυος με καρκίνο θυσιάστηκε για το αγέννητο μωρό της

241A16F800000578-2877112-Death_The_former_chess_game_show_host_learned_she_was_pregnant_i-a-134_1418799860762Απεβίωσε η παρουσιάστρια της κινεζικής τηλεόρασης που αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, αφότου διαγνώσθηκε με καρκίνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Η 26χρονη Qiu Yuanyuan έφυγε από τη ζωή ακριβώς 100 ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της Niannian, επειδή δεν ήθελε να βλάψει την υγεία του αγέννητου μωρού της.

Η άτυχη γυναίκα έμαθε ότι ήταν έγκυος τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τα αποτελέσματα μιας εξέτασης έδειξαν ότι πάσχει από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο. Αποφάσισε να μην υποβληθεί σε θεραπεία για να προστατεύσει το έμβρυο, αλλά ο καρκίνος τότε εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα της.

0019b91ec74f15f4e09a1a (1)Όταν τον Σεπτέμβριο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, εισήχθη στο νοσοκομείο όπου γέννησε με καισαρική τομή. Ο μικρός Niannian έμεινε στη μήτρα της μητέρας του μόνο για επτά μήνες και ήρθε στον κόσμο ζυγίζοντας μόλις 1.300 γραμμάρια.

Έπειτα, η 26χρονη μητέρα υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και 20 ημέρες χημειοθεραπείας, αλλά ήταν πολύ αργά για να σωθεί κια πέθανε τελικά την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post.

«Μετά το γάμο μας, η απόκτηση ενός παιδιού ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία της. Επέλεξε να σώσει το παιδί μας. Συνειδητοποίησε ότι στη ζωή δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια και είπε ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την απόφασή της. Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω τώρα είναι να αναλάβω τη φροντίδα του παιδιού μας και της οικογένειάς της», αναφέρει ο σύζυγός της Zhang Qixuan.