Κίνα: Επιτυχής επέμβαση σε νεογέννητο με οκτώ άκρα

article-2604788-1D1BF70B00000578-344_634x431Σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας, νοσηλεύεται ένα μωράκι που γεννήθηκε με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια.

Τέσσερις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, όπου οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τα επιπλέον άκρα του, το νεογέννητο μωράκι αναπτύσσεται με κανονικούς πλέον ρυθμούς.

Ο επικεφαλής χειρουργός Yu Jiakang, εξηγεί: “Θα έπρεπε να είναι δίδυμα, αλλά το ένα δεν αναπτύχθηκε σωστά και παραμορφώθηκε. Τα σιαμαία δίδυμα ζύγιζαν περίπου 3 κιλά πριν από την επέμβαση, ενώ το παρασιτικό έμβρυο που αφαιρέθηκε δεν ξεπερνούσε τα 0,6 κιλά”.

Σύμφωνα με την Global Times, το μωρό είχε διαγνωστεί με πνευμονία και συγγενή καρδιοπάθεια, η οποία είναι αρκετά συχνή μεταξύ των παιδιών στην Κίνα.

Τον περασμένο Αύγουστο αποκαλύφθηκε ότι ένα έμβρυο σχεδόν οκτώ μηνών μεγάλωνε με δύο κεφάλια, το οποίο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τον τοκετό. Οι γιατροί στην Ινδία δήλωσαν ότι το δεύτερο κεφάλι ανήκε στην πραγματικότητα σε ένα παρασιτικό δίδυμο, το οποίο ζύγιζε σχεδόν ένα κιλό και περιείχε εγκεφαλικά κύτταρα.