Αρχική InfoSchool Δημοτικό Κινδύνευσαν μαθητές στο 12ο δημοτικό Θεσσαλονίκης - Κούφωμα έπεσε την ώρα του μαθήματος

Κινδύνευσαν μαθητές στο 12ο δημοτικό Θεσσαλονίκης - Κούφωμα έπεσε την ώρα του μαθήματος

53-5-thumb-largeΝέα ταλαιπωρία για τους μαθητές του πρώην 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, που στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενο πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. Ακατάλληλο κρίθηκε το κτήριο, έπειτα από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Τις προηγούμενες ημέρες λίγο έλλειψε να τραυματιστούν μαθητές καθώς την ώρα του μαθήματος αποκωλήθηκε κούφωμα και το τζάμι έπεσε μέσα στην αίθουσα. Δάσκαλοι και γονείς αρνούνται να βάλουν παιδιά στις αίθουσες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο προαύλιο του σχολείου. Θα γίνει συνέλευση γονέων και κηδεμόνων και σύσκεψη των διδασκόντων.

"Ή να κλείσει το σχολείο τελείως ή να πάνε διπλοβάρδια σε άλλο. Πρέπει να αποφασίσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων" δήλωσε στο ΡΘ η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Χρησίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ οι γονείς απορρίπτουν την πρόταση της αντιδημάρχου και ζητούν λύση τώρα. Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μεταβαίνουν αυτή την ώρα στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά έξω από την τάξη

Γονείς και δάσκαλοι αρνούνται να βάλουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα να στηθούν πρόχειρες τάξεις στο προαύλιο και όπου υπάρχει σκιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΡΘ. Οι δάσκαλοι απασχολούν τα παιδιά με την μορφή φύλαξης μέχρι να έρθει το μεσημέρι ενώ άλλα παίζουν ελεύθερα από το πρωί στο προαύλιο. Οι γονείς έχουν προγραμματίσει συνέλευση για τις 5 το απόγευμα καθώς για την ώρα αρνούνται τις επιλογές του δήμου ενώ υπάρχουν διαφορερικες απόψεις σχετικά με το μέλλον του σχολείου. Υπάρχουν γονείς μάλιστα που υποστηρίζουν πως αν είναι να πάνε κάπου χειρότερα να μείνουν εδώ και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ασφαλείας το καλοκαίρι.

Επικουρικά σε αυτή την άποψη βρέθηκε στο σχολείο και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σωκράτης Δημητριάδης, μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποιος υποστήριξε στο ΡΘ ότι το σχολείο δεν έχει θέμα στατικότητας στον άξονα του, το πρόβλημα είναι στο κάτω μέρος των κουφωμάτων και με υποστηρικτικές εργασίες μπορεί το πρόβλημα να λυθεί σε δύο μέρες.

Στο σχολείο βρέθηκε και ο διευθυντής πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης, ξεκαθάρισε σε γονεις και δασκάλους ότι δεν θα γίνει συγχώνευση. Θα παραμείνει ως 12ο δημοτικό σχολείο. Απλά πρέπει να βρεθεί χώρος για να φύγουν από εδώ το καλοκαίρι.

dsc00640

Στη βουλή το θέμα από το ΚΚΕ

Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς. Ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Πτώση παραθύρου μέσα σε αίθουσα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση με τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει πια επικίνδυνη για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου, πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια του μαθήματος, έφυγε από τη θέση του και έπεσε μέσα στην τάξη ολόκληρο μεγάλο πλαίσιο παραθύρων αλουμινίου!
Από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί παιδιών αφού η τάξη ήταν συγκεντρωμένη στο βάθος της αίθουσας, το μόνο σκιερό μέρος.
Να σημειωθεί πως, το 12ο Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης –με πάνω από 100 μαθητές- εδώ και πολλά χρόνια στεγάζεται και λειτουργεί προσωρινά(!) στις λυόμενες αίθουσες-παράγκες που βρίσκονται μπροστά ακριβώς από το υπερσύγχρονο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης -μετά και το τελευταίο επικίνδυνο περιστατικό- διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του κτηρίου του 12ου Δημ. Σχολείου και από Δευτέρα 25/5 τα μαθήματα του Σχολείου βρίσκονται στον αέρα.
Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή συντήρηση των δημόσιων σχολείων, αλλά και τη μη ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων ώστε να αντιμετωπιστούν οι τραγικών ελλείψεις σχολικών αιθουσών.
Ευθύνες όμως έχει και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους, από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των σχολείων.
Επειδή οι ανάγκες των παιδιών για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια δεν μπορούν να περιμένουν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
• Να δοθεί άμεσα λύση για την ομαλή λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς
• Να εξασφαλισθεί η λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου ,μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη, σε κατάλληλο και ασφαλές διδακτήριο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.