Κίνδυνο να μην ανοίξουν οι μισοί παιδικοί σταθμοί της Αθήνας επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σοφιανός

toddlers-in-preschoolΟ Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης της Αθήνας, Νίκος Σοφιανός, τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 11 Ιουνίου πως λόγω της καθυστέρησης στις προσλήψεις, οι μισοί παιδικοί σταθμοί της Αθήνας θα κινδυνέψουν να μείνουν κλειστοί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτάσει δυόμιση μήνες μετά. Η Κυβέρνηση πότε θα απαντήσει; Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός και τι κινήσεις θα κάνετε; Ο Υπουργός είναι πολυάσχολος και δεν μπορεί να απαντήσει, έστειλε όμως εγκύκλιο που λέει ότι είναι υποχρεωτική η κατάθεση των χρημάτων σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν έχει μπει θέμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ από τον κο Βούτση ότι θα είναι υποχρεωτικό. Τώρα λέει ότι θα είναι υποχρεωτικό. Επιμένουμε στην απόφαση που έχουμε πάρει για να μην παραδοθούν τα χρήματα του Δήμου».

Ενώ ο Στέλιος Λάμπρου, επίσης δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης συμπλήρωσε: «Οι προσλήψεις των 11μηνων δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί. Δεν ξέρουμε πότε θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να βάλει μπροστά μέχρι χτες δεν είχαμε καμία απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτά τα ζητήματα. Από τις παλαιότερες προσλήψεις των μονίμων οι προσλήψεις θα είναι 25 από τους 274. Εδώ θα υπάρχουν μεγάλα κενά και όσο καθυστερούν τα 11μηνά τόσο θα μένουν ακάλυπτες και οι υπηρεσίες γιατί από την άλλη μεριά έχουμε και μείωση των προσλήψεων του ΕΣΠΑ. Δεν ξέρω πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί με δεδομένο ότι υπάρχουν 2516 καινούργιες αιτήσεις μέχρι τώρα, συν 3250 παιδιά που υπήρχαν. Αν αυτό το θέμα δε λυθεί σε ικανοποιητικό βαθμό δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν»/