Ρεκόρ για το Kinect της Microsoft!

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness μπήκε ο αισθητήρας Kinect της Microsoft, καθώς ο ρυθμός πωλήσεών του ξεπέρασε τα iPhone και iPad. Σε τέσσερις μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια τεμάχια.

Το Kinect, μια συσκευή που αναγνωρίζει τις κινήσεις και τις φωνητικές εντολές του χρήστη στην κονσόλα Xbox 360, προσπερνά με διαφορά την αντίστοιχη πρόταση της Sony, το χειριστήριο Move για το PlayStation 3.

To γκάτζετ της Microsoft πέτυχε πωλήσεις δύο εκατομμυρίων μονάδων το πρώτο δίμηνο μετά το ντεμπούτο του το Νοέμβριο, ενώ το Move περιορίστηκε στις 4,1 εκατομμύρια μονάδες τις πρώτες εξήντα μέρες μετά την άφιξή του τον Σεπτέμβριο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι καμία άλλη ηλεκτρονική συσκευή για καταναλωτές δεν σημείωσε ταχύτερες πωλήσεις σε χρονικό περιθώριο 60 ημερών» ανακοίνωσε ο Γκαζ Ντέιβις, υπεύθυνος για τα ρεκόρ παιχνιδιών στα Guinness World Records.

Από τις 4 Νοεμβρίου πέρυσι έως τις 3 Ιανουαρίου φέτος, η Microsoft πουλούσε κατά μέσο όρο 133.333 Kinect την ημέρα.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία, πάντως, τα κέρδη της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 περιορίστηκαν στα 6,63 δισ. δολάρια, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με τα 6,66 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Πηγη: tanea.gr