Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Αττικό Άλσος (11-17/7)

Κινηματογραφικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Αττικό Άλσος (11-17/7)

cine_attikon_aggelopoulos1Ιστορίες απλών, καθημερινών ανθρώπων της Αθήνας όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στον ελληνικό κινηματογράφο από τη δεκαετία του 1960 έως τις μέρες μας, φέρνει με μια επιλογή επτά ταινιών, το κινηματογραφικό αφιέρωμα "Η Αθήνα στον κινηματογράφο", από τις 11 έως τις 17 Ιουλίου, στο Ciné Αττικόν - "Θόδωρος Αγγελόπουλος" στο Αττικό Άλσος.

Το αφιέρωμα ξεκινάει από τα στενά της Πλάκας με το "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" του Γιώργου Τζαβέλλα, συνεχίζει με το "Βαρύ Πεπόνι" του Παύλου Τάσιου, το "Bios + Πολιτεία" του Νίκου Περάκη, "Από την άκρη της πόλης" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, "Λιούμπη" της Λάγιας Γιούργου, "Το γάλα" του Γιώργου Σιούγα, για να κλείσει με το "Αν…" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

"Από το ασπρόμαυρο φιλμ μέχρι την έγχρωμη εικόνα διαγράφεται η αλλαγή όχι μόνο του αστικού τοπίου, αλλά και των κατοίκων της. Όπως η θέση της γυναίκας τότε και η οικονομική εξάρτησή της από το σύζυγο, η έξαρση της αστυφιλίας, η διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η έλευση μεταναστών και η αφομοίωσή τους από την κοινωνία, η πάλη για την καθημερινή διαβίωση και η τριβή των σχέσεων. Μέσα από κάθε ταινία οι ήρωες ψάχνουν την ταυτότητα και τη θέση τους στην κοινωνία. Κοινό στοιχείο κάθε ήρωα ξεχωριστά, είναι η ανάγκη του για αγάπη, αποδοχή και επιβεβαίωση του αισθήματος ότι ανήκει κάπου". Με αυτό το σκεπτικό οι διοργανωτές του αφιερώματος - Περιφέρεια Αττικής και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου-, προσκαλούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο, στον θερινό κινηματογράφο του Αττικού Άλσους, που από πέρσι μετονομάστηκε σε "Θόδωρος Αγγελόπουλος", στη μνήμη του Έλληνα σκηνοθέτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Πέμπτη 11 Ιουλίου: Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Ανδρα
Παρασκευή 12 Ιουλίου: Το Βαρύ Πεπόνι
Σάββατο 13 Ιουλίου: Βίος + Πολιτεία
Κυριακή 14 Ιουλίου: Από την Ακρη της Πόλης
Δευτέρα 15 Ιουλίου: Λιούμπη
Τρίτη 16 Ιουλίου: Το Γάλα
Τετάρτη 17 Ιουλίου: Αν...


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.