Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Κινηματογραφοθεραπεία: Κινηματογράφος και ψυχανάλυση!

Κινηματογραφοθεραπεία: Κινηματογράφος και ψυχανάλυση!

Σεμιναριακός κύκλος

Στόχος είναι να συνδέσουμε τα θέματα που προκύπτουν με τον προσωπικό μας μύθο και το θέμα ταυτότητάς μας, όπως και με τα μοτίβα συμπεριφοράς μας.
Στα προσδοκώμενα αποτελέσματα συγκαταλέγονται η ενεργοποίηση της αυτοσυνείδησης, η διαδικασία αυτογνωσίας και η εκμάθηση της τεχνικής σύνδεσης των ταινιών με το ψυχοπνευματικό ερέθισμα.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Στα βιωματικά σεμινάρια κινηματογραφοθεραπείας θα βάλουμε τους αγαπημένους ήρωές μας στο... ντιβάνι. Θα αναρωτηθούμε„ Γιατί τελικά ο Superman είναι τόσο φοβερός“; Tο θέμα βέβαια δεν είναι η υπεροχή του Superman, όσο γιατί εγώ ταυτίζομαι με εκείνον. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ταύτισης, που βρίσκονται οι επιθυμίες, οι φόβοι αλλά και οι ελπίδες μου; Σε ποιο βαθμό επιτυγχάνεται η επικοινωνία σε συνειδητό αλλά και σε ασυνείδητο επίπεδο; Τι ρόλο παίζουν οι δοκιμαστικές ταυτίσεις και πώς λειτουργούν;
Πόσες φορές δεν έχουμε κλάψει ή γελάσει μέχρι δακρύων με ταινίες που παρουσιάζουν μια... ύποπτη ομοιότητα με περιστατικά της ζωή μας;! Πόσο τυχαίο είναι αυτό άραγε;
Επειδή οι ταινίες αναπαριστούν και συμβολίζουν όσα δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε στον εαυτό μας ή να αρθρώσουμε σε ένα ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο, θα συζητήσουμε τι σημαίνει ένα θέμα για μας και θα πειραματιστούμε με τεχνικές κινηματογραφοθεραπείας και αφηγηματικής θεραπείας. Με αφορμή κινηματογραφικά αποσπάσματα θα προβληματιστούμε πάνω στις εντυπώσεις που δημιουργούνται, στις μνήμες που αφυπνίζονται, στα συναισθήματα που προκύπτουν και στα (ιδεολογικά και κοινωνικά) μηνύματα που μεταφέρονται μέσα από τις ταινίες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΛΗ:

Θεματικές ενότητες
• Εθισμοί
• Άρης και Αφροδίτη: τα δύο φύλα
• Ψυχικά και πνευματικά όρια
• Υπάρχω: ταυτότητα και αναζήτηση
• Γίνε αυτό που είσαι!

Επιλέξτε ολόκληρο τον κύκλο ή τη θεματική ενότητα που σας ενδιαφέρει και προσεγγίσετε διαδραστικά, γνώσεις που αφορούν την προσωπική σας εξέλιξη…

Τα τρίωρα αυτόνομα βιωματικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολιτισμού, Επιμόρφωσης και Διαλέξεων του “Πόλις” (Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής), κάθε Πέμπτη 19.00-22.00.

Περιλαμβάνονται
* Παρακολούθηση ταινίας,
* Εκπαιδευτικές Παρουσιάσεις & συμμετοχικές διαλέξεις
* Δίπλωμα, Βεβαίωση Παρακολούθησης

Η παρακολούθηση ταινιώνμε τις βιωματικές διαλέξεις εντάσσονται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που οργανώνει το "Πόλις" μέσα από την Υπηρεσία του Εκπαίδευση, στο πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό του Κέντρο (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο) και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με συμβολικό κόστος (7€ / τρίωρη παρακολούθηση - διάλεξη).

Πληροφορίες Συμμετοχής

Διάρκεια: 10 αυτόνομα τρίωρα (3ωρα)
Κόστος: € 7 / τρίωρη παρουσίαση - διάλεξη
Ώρες Διεξαγωγής Σεμιναρίων: Κάθε Πέμπτη19.00-22.00

  • Πέμπτη 7.04.2016 19.00-22.00: Εθισμοί
  • Πέμπτη 14.04.2016 19.00-22.00: Άρης και Αφροδίτη: τα δύο φύλα
  • Πέμπτη 21.04.2016 19.00-22.00: Ψυχικά και πνευματικά όρια
  • Πέμπτη 28.04.2016 19.00-22.00: Υπάρχω: ταυτότητα και αναζήτηση
  • Πέμπτη 05.05.2016 19.00-22.00: Γίνε αυτό που είσαι!
ΑΘΗΝΑ Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69ΒGoogle Maps 28/04/2016 πληροφορίες
ΑΘΗΝΑ Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69ΒGoogle Maps 05/05/2016
Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210 8000009 - 210 2770181

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.