Αρχική InfoMommy Υγεία Κινητές ιατρικές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε Ειδομένη και Σάμο

Κινητές ιατρικές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε Ειδομένη και Σάμο

Δύο κινητές ιατρικές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες έχει ήδη αποστείλει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι οποίες έχουν τεθεί σε λειτουργία και χρησιμοποιούνται για την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, στις περιοχές της Ειδομένης και της Σάμου.

a3-O06IBIehxIWdviDt1z4pK_qsWWgDQfjrP34eZNfc
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ανέφερε ότι οι δύο ιατρικές μονάδες θα είναι στελεχωμένες με το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.

JIFMT-lePsi8Ql_UYJMKAqm9XK1MfFNeFXQmldgm4ug
«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν παρών από την πρώτη στιγμή, στα νησιά του Αιγαίου, την Ειδομένη, την Αθήνα, αλλά και σε κάθε σημείο της χώρας που παρουσιάστηκε ανάγκη, αναπτύσσοντας αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο και επιστρατεύοντας συνολικά 2.000 εθελοντές», υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός.

«Βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία για το θέμα αυτό με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και το έργο μας έχει αναγνωριστεί τόσο από την ελληνική πολιτεία, όσο και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού, η οποία μας στηρίζει υλικά και οικονομικά. Πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση για την χρηματοδότησή μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής έχει εκταμιευθεί και αναμένεται να καλύψει συνολικά 60.000 πρόσφυγες», διευκρίνισε ο κ. Αυγερινός.

bXappZ1UHsGFXw39aSgvOQ0sMD_XIQiXlimKZBa0uGw
Να σημειωθεί, ότι προηγήθηκε η ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης (D.R.E.F.), που περιλάμβανε 315.000 ελβετικά φράγκα, μέσω του οποίου διανεμήθηκαν 10.000 κιβώτια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Πρόκειται για μια τεράστια βοήθεια, που αντίστοιχή της δεν έχει επιδειχθεί από κανέναν άλλον οργανισμό προς την ελληνική κυβέρνηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγερινός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.