Αρχική Fun Time Πειράματα Κινούμενα σχέδια: Η ιστορία του ανθρώπου-Ο άνθρωπος του Κρο Μανιόν! (βίντεο)

Κινούμενα σχέδια: Η ιστορία του ανθρώπου-Ο άνθρωπος του Κρο Μανιόν! (βίντεο)

Κρο Μανιόν (στα γαλλικά Cro-Magnon) είναι μια σπηλιά, στην περοχή της Δορδόνης στη νοτιοδυτική Γαλλία, γνωστή από τα λείψανα ενός προϊστορικού ανθρώπου που βρέθηκε στο 1868 από τον Γάλλο παλαιοντολόγο Louis Lartey.

Το σπήλαιο έδωσε το όνομά του σε όλους τους ανθρώπους της Ανώτερης Παλαιολιθικής εποχής- οι Κρο Μανιόν.

Εκτός από τις ανθρώπινες ταφές βρέθηκαν εδώ, πυριτόλιθα εργαλεία, καθώς και κοσμήματα και γραβούρες από έναν πολιτισμό που χρονολογείται πριν από περίπου 30.000 έτη.

Από τους πέντε σκελετούς που βρέθηκαν ο ένας ανήκει σε ένα βρέφος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ανήκουν σε ενήλικες που όταν ετάφησαν ήταν ηλικίας πάνω από πενήντα ετών.

Τα ευρήματα στο Κρο Μανιόν είναι διαφορετικά από άλλα ευρήματα στην Ευρώπη, όπου τα λείψανα που βρέθηκαν ήταν κυρίως νέων και εφήβων.

Στην ίδια περιοχή σε ένα άλλο σπήλαιο, το Κομπαρέλ,  το 1901, ανακαλύφθηκαν περισσότερες από 400  ζωόμορφες και ανθρωπόμορφες ζωγραφικές που αποδίδονται στην Ανώτερη Παλαιολιθική.

Πηγή: www. mikres-ekdoseis.gr

Δείτε το βίντεο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.