Κις Λορέν με σπανάκι, μανιτάρια και φέτα

Η Κις Λορέν είναι μια από τις φημισμένες τάρτες της γαλλικής κουζίνας που τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει και εμείς εδώ στην Ελλάδα στους γευστικούς μας ορίζοντες. Πρόκειται για μια εύκολη ανοιχτής τάρτας με αλμυρή γεύση που μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος υλικών. Όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για να φτιάξουμε μια κλασική πίτα ή όταν θέλουμε να αξιοποιήσουμε υλικά που έχουν μείνει αρκετό καιρό στο ψυγείο, η κις λορέν είναι μια από τις επιλογές μας. Σήμερα, σας τη σερβίρουμε σε μια εκδοχή της άκρως Μεσογειακή!

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
1 φλιτζάνι άνηθος
750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 πακέτο Βιτάμ σε κύβους
5 αβγα (τους κρόκους)
νερό
πιπέρι
γραβιερα
2 κρεμμυδάκια


Εκτέλεση:

Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σωταρισθούν και προσθέτετε το σπανάκι για να σοταρισθεί επί 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα μανιτάρια με δόσεις στο τηγάνι και τα σοτάρουμε χωρίς να τα ανακατεύουμε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βάζετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό όσο πάρει, μέχρις ότου γίνει η ζύμη ομοιογενής. Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκ. και το στρώνετε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάτε την ζύμη με πιρούνι και την βάζετε 20’ στο ψυγείο. Βάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το μανιτάρια και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο 30’ περίπου.