Αρχική Νέα Κλείδωσε το μωρό στο συρτάρι «επειδή έκλαιγε» και το άφησε να πεθάνει

Κλείδωσε το μωρό στο συρτάρι «επειδή έκλαιγε» και το άφησε να πεθάνει

article-doc-t2ge-6WefnuNL5HSK2-557_634x410Μια νοσοκόμα από τη Ζιμπάμπουε καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών επεδή κλείδωσε σε συρτάρι ένα μωρό που έκλαιγε πολύ δυνατά και πήγε να δει τηλεόραση, αφήνοντάς το να πεθάνει. Η εφημερίδα Chronicle που δημοσίευσε την είδηση ανέφερε ότι η 22χρονη Βάιολετ Μόγιο είχε αναλάβει να προσέχει το μωρό ενώ οι γονείς του εργάζονταν στην πόλη Μπουλαουάγιο, το δεύτερο σε μέγεθος αστικό κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τάισε το ηλικίας 10 μηνών βρέφος και το έβαλε να κοιμηθεί. Όμως, μετά από πέντε ώρες, εκείνο ξύπνησε και άρχισε να κλαίει. Η νοσοκόμα προσπάθησε ματαίως να το ηρεμήσει και τελικά το τύλιξε σε μια κουβέρτα και το έκλεισε στο συρτάρι για να δει τηλεόραση με την ησυχία της. Όταν πήγε να το ξαναδεί, τρεις ώρες αργότερα, το παιδί είχε πεθάνει.

Ο δικαστής Λόρενς Καμότσα χαρακτήρισε «πολύ σκληρή και βάναυση» τη συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας και την καταδίκασε για φόνο εκ προθέσεως. «Παρά το κλάμα του μωρού, επιλέξατε να το αγνοήσετε και να πάτε στο σαλόνι για να δείτε μια ταινία στην τηλεόραση, κάτι που υποδηλώνει με σαφήνεια ότι θέλατε να το σκοτώσετε», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την ποινή.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.