Αρχική InfoMommy Υγεία Κλειστά τα φαρμακεία την Πέμπτη 10 Ιουλίου

Κλειστά τα φαρμακεία την Πέμπτη 10 Ιουλίου

farmaka farmakeioΚινητοποιήσεις ξεκινούν οι φαρμακοποιοί μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους. Στη σύσκεψη των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, πρότεινε να κλείσουν τα φαρμακεία την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουλίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης, παρουσίασε την Τετάρτη στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) την υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα ποσοστά κέρδους στο σύνολο των φαρμάκων που διακινούνται μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων. O υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η χώρα είχε αναλάβει τη μνημονιακή δέσμευση για τη μείωση του ποσοστού κέρδους από το 23% στο 15%, καθώς και ότι η τρόικα είναι ενήμερη και σύμφωνη με την υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ως αφετηρία για την περαιτέρω μείωση ελήφθη το 21% -αυτό είναι το καθαρό ποσοστό κέρδους εάν αφαιρεθεί η υποχρεωτική έκπτωση (rebate) που κάνουν οι φαρμακοποιοί με βάση τον τζίρο τους στον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση προβλέπει κλιμακωτό ποσοστό κέρδους σε όλα τα φάρμακα ανάλογα με την τιμή τους – σημειώνεται ότι είχε συζητηθεί και η πρόταση για οριζόντια μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε όλα τα φάρμακα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.