Αρχική InfoSchool Δημοτικό Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού την Πέμπτη

Κλειστά τα σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού την Πέμπτη

kleisto-sxoleio-570Συγκέντρωση έξω από την αίθουσα των γυναικείων φυλακών, όπου επαναλαμβάνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, προγραμματίζει ο δήμος Κορυδαλλού. Ειδικότερα, την Πέμπτη, ο Δήμος Κορυδαλλού, κάτοικοι, φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι του Δήμου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη τους, θα συγκεντρωθούν στις 8.00 το πρωί στο Δημαρχείο, απ΄ όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τις Φυλακές.

Την ίδια μέρα θα μείνουν και πάλι κλειστά όλα τα σχολεία, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, καθώς και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Η κινητοποίηση παίρνει νέα διάσταση μετά την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα των πανελλαδικών σε γειτονικούς δήμους, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων.

«Οι μαθητές του Κορυδαλλού «εξορίζονται» από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών. Δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην αντιμετώπιση τους ως υποψηφίων β΄ κατηγορίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κορυδαλλού. Σχολιάζοντας ο Σταύρος Κασιμάτης τις αιματηρές συμπλοκές στην Γ΄πτέρυγα των φυλακών το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε ότι «αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό αλλά ενδεικτικό επεισόδιο των κινδύνων και της ανησυχίας που προκαλεί η παρουσία των Φυλακών δίπλα σε σπίτια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα. Για άλλη μια φορά η πόλη μας βρέθηκε γεμάτη από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, με κλεισμένους δρόμους, κομμένη στα δυο, δημιουργώντας προβλήματα και ατμόσφαιρα έντασης και ανασφάλειας. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Το θέμα της πλήρους και οριστικής απομάκρυνσης των Φυλακών από τον Κορυδαλλό είναι πρώτης προτεραιότητας και ως τέτοιο, πρέπει να αντιμετωπισθεί με ευαισθησία και την ανάλογη προσοχή από τη νέα Κυβέρνηση» αναφέρει ο δήμαρχος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.