Κλειστοί αθλητικοί χώροι; Συνεχίζουμε την εξάσκηση στο σπίτι με τα παρακάτω δωρεάν αθλητικά προγράμματα!

Από τις χειρότερες επιπτώσεις του νέου lockdown για τα παιδιά μας είναι το γεγονός ότι αναγκάζονται να διακόψουν για ακόμα μια φορά απότομα τις αθλητικές τους δραστηριότητες, στις οποίες έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να εξασκούνται σωματικά, αλλά και να κοινωνικοποιούνται και να ξεδίνουν.

Δεδομένου, ότι η ατομική εξάσκηση επιτρέπεται ακόμα εκτός σπιτιούν, αν έχετε την δυνατότητα προσπαθήστε κάποια απογεύματα να βγάζετε έξω το παιδί σας για παιχνίδι, στο πλαίσιο του οποίου μπορεί να επαναλαμβάνει τις προπονήσεις που τόσο καιρό έκανε.

Μάλιστα, για να διευκολύνουν τα παιδιά ακόμα περισσότερο στην ατομική τους εξάσκηση, κάποιοι γυμναστές ετοίμασαν και μοιράζουν δωρεάν εκτυπώσιμα προγράμματα με συγκεκριμένες ασκήσεις ανάλογα με το άθλημα που έχουν επιλέξει. Αυτά μπορείτε να τα εκτυπώσετε και να τα κολλήσετε ως αφίσα στο δωμάτιο του παιδιού, για να του θυμίζετε ότι πολύ σύντομα θα απολαμβάνει ξανά τη χαρά του παιχνιδιού στο γήπεδο.

Παίζουμε μπάσκετ!

Στη σελίδα ebasketballcoach.com, για παράδειγμα, βρήκαμε το παρακάτω πλάνο, σύμφωνα με το οποίο το παιδί που παίζει μπάσκετ μπορεί να δοκιμάσει βολές, λέι-απ και προσποιήσεις που θα το κάνουν αστέρι στο γήπεδο:

Παίζουμε ποδόσφαιρο!

Στη σελίδα soccertrainingcourse.com, βρήκαμε αντίστοιχες συμβουλές για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου! Έτσι, με την αφίσα αυτή τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν πασούλες με το εσωτερικό του πέλματος, να κλωτσούν τη μπάλα απαλά για να την κρατούν κοντά τους, αλλά και δυνατά, με το πάνω μέρος του ποδιού για να την απομακρύνουν. Και όλα αυτά με υπέροχα σχέδια και χρώματα!

Κάνουμε γιόγκα!

Όσο για τα παιδιά που απλά απολάμβαναν ελεύθερο παιχνίδι στις κούνιες και τώρα αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι, νιώθοντας τρομερή υπερένταση, υπάρχουν πάντα αυτές οι υπέροχες ασκήσεις γιόγκα που όχι μόνο τα γυμνάζουν, αλλά και τα ηρεμούν! Με τις παρακάτω άσανες τα παιδιά μαθαίνουν να είναι δυνατά, να είναι καλόκαρδα, να είναι γενναία, φιλικά και σοφά. Μην ξεχνάτε να τους θυμίζετε: Σφίγγουμε κοιλίτσα, αναπνέουμε μόνο από τη μύτη! (πηγή: https://childhood101.com/yoga-for-kids/)

Δείτε ακόμα: Γυμναστική για παιδιά στο σπίτι: Εκτόνωση για εκείνα και ελεύθερος χρόνος για εσάς