Αρχική Νέα Κλοτσιά σε κοριτσάκι Ρομά που έπαιζε ακορντεόν έξω από κατάστημα

Κλοτσιά σε κοριτσάκι Ρομά που έπαιζε ακορντεόν έξω από κατάστημα

ρομα

Φωτογραφία του Δημήτρη Μεσσίνη από το AP

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποδεικνύοντας πόσο πίσω είμαστε σε θέματα κοινωνικής ηθικής.

Ιδιοκτήτρια καταστήματος κλοτσάει με το πόδι της ένα κοριτσάκι Ρομά που παίζει ακορντεόν στον πεζόδρομο κοντά στην Ακρόπολη, στο κέντρο της Αθήνας, τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου του 2013.

Τα νούμερα αποδεικνύουν βέβαια όσα καθημερινά διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία. Το  ελληνικό παράρτημα του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, σε έκθεση του Ιουλίου, αναδεικνύει ότι οι διακρίσεις απέναντι στους περίπου 400.000 Ρομά της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Πολλά σχολεία μάλιστα υποκύπτουν σε πιέσεις των τοπικών κοινωνιών και αποκλείουν παιδιά Ρομά από το σύστημα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.