Κοιλιοπλαστική: Όλα τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά

koilioplastiki

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που έχουν ένα αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς που θέλουν να διορθώσουν. Πρόκειται για μία επέμβαση η οποία έχει ως σκοπό να διορθώσει τη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς. Βέβαια εκτός από το δέρμα αφαιρείται και το λίπος εκείνο το οποίο βρίσκεται από τον ομφαλό και κάτω. Οπότε συγχρόνως πρόκειται και για μία λιπεκτομή. Βασικός στόχος όμως της κοιλιοπλαστικής είναι η αφαίρεση του δέρματος και όχι η αφαίρεση του λίπους, η οποία είναι βασικός στόχος της λιποαναρρόφησης. Πρόκειται για μία διαδικασία που δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα αφού η κοιλιά γίνεται σχεδόν επίπεδη. Η κοιλιοπλαστική (abdominoplasty ) και οι παραλλαγές της είναι γνωστή και ως πλαστική κοιλιάς ( tummytuck ).

Κοιλιοπλαστική: Μέθοδοι & Παραλλαγές της πλαστικής κοιλιάς

Η μέθοδος της Κλασσικής Κοιλιοπλαστικής εφαρμόζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των πλαστικών χειρουργών. Αυτό δείχνει την επιτυχία της μεθόδου, η οποία έχει αποδείξει ότι αντέχει στο χρόνο. Είναι μια κλασική μέθοδος, που έχει δείξει τα αξιόπιστα αποτελέσματά της και συνεχίζει να χρησιμοποιείται και να βελτιώνεται με μικρές παραλλαγές. Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου, μπορούν να εφαρμοστούν η Μίνι-Κοιλιοπλαστική (mini-abdominoplasty), η Λιπο-Κοιλιοπλαστική (LipoTummy tuck), η Πλήρης Κοιλιοπλαστική με περιορισμένη Λιποαναρρόφηση.

Πρώτα ενημερωθείτε σωστά

Η κοιλιοπλαστική (πλαστική κοιλιάς) είναι μια σύνθετη ιατρική διαδικασία που χρειάζεται γνώσεις, πείρα και ικανότητα. Όλες οι παράμετροι πρέπει να σας γίνουν γνωστές προτού πάρετε την απόφασή σας. Τη σωστή απόφαση μπορεί να την πάρει κάποια ή κάποιος μόνο μετά από μια πλήρη ενημέρωση.

Πρόκειται για την τελευταία τεχνολογική ανακάλυψη, επιστημονικά αναγνωρισμένη, που αποδεδειγμένα αντικαθιστά τη χειρουργική λιποαναρρόφηση.

Κλινικά τεστ έδειξαν ότι το CRYO (εφαρμογή θερμοκρασιών στο -15 o C έως -20 o C) παγώνει τα λιποκύτταρα τα οποία αποβάλλονται από τον οργανισμό χωρίς παρενέργειες, με αποτέλεσμα το τοπικό και ομοιόμορφο αδυνάτισμα.

Οι καμπάνες εφαρμογής του CRYO αγκαλιάζουν στο εσωτερικό τους τα σημεία όπου εμφανίζεται τοπικό λίπος και αναπτύσσουν μια θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει στου – 20 o C. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όπως άλλωστε έδειξαν και κλινικές μελέτες στα πανεπιστήμια Harvard και University of Massachusetts την καταστροφή των λιποκυττάρων της περιοχής σε ποσοστό έως και 40%.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί στο ίδιο σημείο, αλλά μόνο έπειτα από 3 μήνες και όχι νωρίτερα. Μπορεί να γίνει παράλληλα και σε άλλα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται τοπικό λίπος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική η δυνατότητα που δίνει στα μέλη της η κάρτα υγείας ΕΥ club: Τη δυνατότητα πρόσβασης και επιλογής μέσα από ένα πανελλαδικό δίκτυο γιατρών όλων των ειδικοτήτων, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών υψηλού ποιοτικού επιπέδου . Και όλα αυτά με το χαμηλότερο κόστος. Γιατί και η υγεία και η αισθητική είναι προνόμιο όλων.