Αρχική InfoDad Κοιμάστε με το smartphone δίπλα σας; Μάλλον πρέπει ν’ αλλάξετε συνήθειες….

Κοιμάστε με το smartphone δίπλα σας; Μάλλον πρέπει ν’ αλλάξετε συνήθειες….

smartphones-on-bed
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση Organizational Behavior and Human Decision Processes, διαπιστώθηκε ότι τα smartphones λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διαταράσσουν τον ύπνο μας.

Κι όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Ράσελ Τζόνσον, επίκουρος καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν «Μας κρατούν σε εγρήγορση αργά το βράδυ, κι έτσι είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε ήρεμοι».

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος μια ομάδα στελεχών κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια για δύο εβδομάδες καθημερινά. Αυτά αφορούσαν τη χρήση smartphones για επαγγελματικούς λόγους και το χρόνο που αφιέρωναν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενασχόληση με αυτά το βράδυ (μετά τις 21.00) σχετιζόταν με έλλειψη ύπνου και κατά συνέπεια με αίσθημα κούρασης το πρωί και κακή απόδοση στη δουλειά.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας οι ειδικοί απευθύνθηκαν σε εργαζόμενους από διαφορετικούς τομείς, στους οποίους έκαναν αντίστοιχες ερωτήσεις. Επιπλέον όμως ζήτησαν πληροφορίες για τη χρήση και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (tablets, υπολογιστές, τηλεόραση). Τα συμπεράσματά τους ήταν ανάλογα με εκείνα που αφορούσαν το γκρουπ των στελεχών. Η μόνη διαφορά, απ' ό,τι φάνηκε, ήταν ότι τα smartphones συνδέονταν σε μεγαλύτερο βαθμό με την έλλειψη ύπνου απ' ό,τι η τηλεόραση ή ο υπολογιστής.

Γι’ αυτό απόψε, πριν ξαπλώσετε για ύπνο, αφήστε το smart phone μακριά απ’ την κρεβατοκάμαρα. Τα e mails σας θα είναι εκεί και το πρωί για να ενημερωθείτε. Απολαύστε τον ύπνο σας και αφήστε την τεχνολογία να περιμένει μέχρι το ξημέρωμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.