Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Kοινωνικό τιμολόγιο με δωρεάν νερό απο την ΕΥΑΘ

Kοινωνικό τιμολόγιο με δωρεάν νερό απο την ΕΥΑΘ

eyath_333807115Νέο κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δωρεάν παροχή νερού για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικών ανά τετράμηνο και έκπτωση 50% για χρήση της τάξης των 31 έως 80 κυβικών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), κατόπιν χτεσινής απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου.

Ωστόσο, με βάση τη νέα πολιτική της εταιρείας, ουδεμία έκπτωση προβλέπεται πλέον για τις θεωρούμενες ως υψηλές καταναλώσεις, άνω των 81 κυβικών. Ήδη, στο προηγούμενο κοινωνικό τιμολόγιο, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014, εντάχθηκαν μέχρι σήμερα 4.000 καταναλωτές.

Η σχετική απόφαση εφαρμόζεται για άτομα χαμηλού εισοδήματος, με συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.

Οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό και Ε9 της εφορίας) και να είναι οι ίδιοι υπόχρεοι του λογαριασμού ύδρευσης.

Αναλυτικότερα ισχύουν τα εξής:

-Οι έχοντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να γίνονται υπόχρεοι χωρίς να χρειάζεται πλέον να πληρώνουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις, που ανέρχονται σε 56-100 Ευρώ

- Για κατανάλωση έως 30 κυβικών (m3) νερού ανά τετράμηνο η παροχή είναι δωρεάν και οι υπόχρεοι πληρώνουν μόνο το πάγιο (10 ευρώ).

- Για κατανάλωση 31– 80 m3 ανά τετράμηνο ισχύει έκπτωση 50%.

- Για κατανάλωση πλέον των 81 m3 νερού ανά τετράμηνο ουδεμία έκπτωση ισχύει.

Στο προτεινόμενο κοινωνικό τιμολόγιο, που θα έχει ισχύ μέχρι τέλους του 2015, συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι σήμερα δηλωθέντες καταναλωτές. Οι έχοντες κατανάλωση μεγαλύτερη των 81 κυβικών θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με επιστολή για τη νέα πολιτική της εταιρείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.