Κολλέγιο Αθηνών: Το άγνωστο περιστατικό στο “Αβάνα” και η εισβολή στο σχολείο για εκδίκηση

Επιβεβαιώνεται και από την Ελληνική Αστυνομία το περιστατικό με τους δύο εξωσχολικούς που προκάλεσε αναστάτωση και κινητοποίηση στο Κολλέγιο Αθηνών σήμερα το μεσημέρι.

Εξωσχολικοί μπούκαραν στο Κολλέγιο Αθηνών και έψαχναν συγκεκριμμένο μαθητή

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και μαθητών στο Πρώτο Θέμα στόχος των δυο εισβολέων με τα μαχαίρια ήταν ένας μαθητής, γνωστός με το ψευδώνυμο S.D, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές και μάλιστα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση τις προηγούμενες μέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, οι δυο εισβολείς, είχαν προειδοποιήσει τον S.D ότι τον ψάχνουν και πως θα έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να τον εντοπίσουν, απειλώντας τον πως εάν δεν παρουσιαστεί μπροστά τους για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, τότε θα πήγαιναν στο σχολείο του για να τον βρουν.

Το άγνωστο περιστατικό στο “Αβάνα” και η εισβολή στο σχολείο για εκδίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από γονείς μαθητών του Κολλεγίου, το πρωί της Πέμπτης απειλήθηκε επεισόδιο έξω από το σινέ «Αβάνα» , όταν εξωσχολικοί – ενδεχομένως συμμορία στην οποία συμμετέχουν και νεαροί Αλβανοί, όπως αναφέρουν κάποιοι γονείς – περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις τον μαθητή ο οποίος σώθηκε με την παρέμβαση φίλων του.

Κάποιοι από την συμμορία, θέλησαν να δώσουν συνέχεια στις 13:00 εισβάλλοντας στο Κολλέγιο Αθηνών, προκειμένου να βρουν τον συγκεκριμένο μαθητή.

Το κρίσιμο ερώτημα για την έφοδο των εξωσχολικών στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου

Ένα ερώτημα είναι, πώς κατάφεραν οι δυο αυτοί εξωσχολικοί με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαχαίρια, όπως ανέφεραν μαθητές, να βρουν τρόπο και να μπουν μέσα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, οι δυο οπλισμένοι νεαροί μπήκαν από την μπροστινή είσοδο αιφνιδιάζοντας τους φύλακες ενώ σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει η Διοίκηση του Κολλεγίου , μπήκαν στο εσωτερικό πηδώντας τον φράχτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο μαθητής που έψαχναν οι δυο εισβολείς, μόλις τους είδε μέσα στις εγκαταστάσεις, έτρεξε να βρει ασφαλές καταφύγιο. «Περίμενε ότι θα συμβεί αυτό και είχε προετοιμαστεί» λέει στο protothema.gr μαθητής του Κολλεγίου. Οι δυο εισβολείς αποχώρησαν άπραγοι προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη τους καθότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα από τους υπεύθυνους του σχολείου.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας οι οποίες απέκλεισαν τις τρεις εισόδους και εξόδους του Κολλεγίου και ξεκίνησαν έρευνες στον προαύλιο χώρο και τις αίθουσες. Από το Κολλέγιο Αθηνών τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Στο σημείο έσπευσαν και γονείς οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη.

Όσα δήλωσε ο Διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών

«Το σχολείο “σφραγίστηκε” προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία και προκειμένου να μην τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών μας», είπε στο skai.gr ο διευθυντής του Κολλεγίου- Ακαδημαϊκός, Κώστας Συνολάκης. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, δεν επετράπη η είσοδος ούτε σε γονείς που είχαν ραντεβού για να πάνε στο σχολείο.

ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και
καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για
εξονυχιστικό έλεγχο του Campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους.

Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς. Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Οι δύο επιστολές της διεύθυνσης του σχολείου

Τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη συναγερμού, η διεύθυνση εξέδωσε ανακοινώσεις. Στην πρώτη, ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και αναμένονται οι οδηγίες της αστυνομίας για επιστροφή στο σχολείο. Στη δεύτερη, επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της αστυνομίας και πως επανήλθε η ομαλότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μίνα Γκάγκα: Σε αυτά τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά με ιώσεις

Ποια είναι η διαδικασία αν ενδιεφέρεστε να γίνετε ανάδοχος του 1 μηνός μωρού στο Βόλο

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να “λάμψει” και να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του

Φρίκη στη Κρήτη: 12χρονη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η μαμά της