Κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο αλά κρεμ

Κολοκυθάκια με πατάτες στο φούρνο αλά κρεμ

Η συνταγή μας σήμερα είναι εύκολη και γευστική. Σκεφτήκαμε όμως να την κάνουμε πιο γαργαλιστική με την προσθήκη τυριών και γάλακτος γιατί είμαστε σίγουρες ότι η πλούσια γεύση που θα προκύψει θα δελεάσει τα παιδιά. Κι έπειτα, σίγουρα θα αποδειχθούν καλοί βοηθοί, αφού και πατατούλες μπορούν να κόψουν -και μάλιστα πολύ ωραία- σε ροδέλες και τα κολοκυθάκια σε φετούλες και μάλλον θα μαλώνουν ποιο θα πρωτοτρίψει τα τυριά. Παιδιά, ελάτε στην κουζίνα, έχουμε δουλειά…

Υλικά
2 κιλά πατάτες, που θα κόψετε σε ροδέλες
7 μεγάλα κολοκύθια, που θα κόψετε σε φέτες
200 γραμμ. ανθότυρο, που θα θρυμματίσετε με τα χέρια σας
11/2 φλιτζ. γραβιέρα πικάντικη
300 ml γάλα πλήρες
1/2 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τις πατάτες σας για 3-4 λεπτά. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια και προσέχετε ώστε να στραγγίξουν καλά.
Πασπαλίζετε με τυρί ένα πυρέξ κατάλληλο για το φούρνο. Απλώνετε από πάνω μια στρώση πατάτες και ρίχνετε λίγο γάλα και πιπέρι.

Πασπαλίζετε με γραβιέρα, ανθότυρο και δυόσμο. Συνεχίζετε με μια στρώση από κολοκυθάκια, ενώ ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το γάλα, το τυρί και το δυόσμο.

Απλώνετε άλλη μια στρώση με πατάτες και έπειτα με κολοκυθάκια. Η τελευταία στρώση σας φροντίστε να είναι με πατάτες. Πασπαλίστε με μπόλικο τυρί.

Το φαγητό είνα ιέτοιμο τώρα για το φούρνο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ψήνετε για 45 λεπτά. Το φαγητό σας είναι έτοιμο αν δεν έχει υγρά στο κέντρο κα ιείναι ροδοκοκκινισμένο στην επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία για την ίδρυση μη κρατικής ιατρικής σχολής στην Ελλάδα – Θα στεγαστεί στο Ελληνικό

Η Καίτη Γαρμπή διαχωρίζει τα πράγματα: «Η μητρότητα είναι τίτλος τιμής και ο σημαντικότερος ρόλος της ζωής μου»