Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα

stuffed-zucchini Σήμερα θα μαγειρέψουμε κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα. Η αγαπημένη μας συνταγή σε μια παραλλαγή για κατσαρόλα!

Υλικά:

6 μεγάλα και χονδρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα στη μέση
250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φέτα, σκληρή
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
2 ασπράδια αυγών
2 λίτρα ζωμός κότας
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι

Με ένα κουταλάκι αφαιρώ την ψίχα από την κομμένη πλευρά κάθε κομματιού κολοκυθιού. Τρίβω στον τρίφτη την ψίχα, τη στύβω καλά με τα χέρια και τη βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω τον κιμά, τη φέτα, το μισό ελαιόλαδο, το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα ασπράδια, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα κολοκυθάκια με το μείγμα. Κόβω μια μικρή φετούλα από την άκοπη άκρη τους ώστε να στέκονται και τα τοποθετώ όρθια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με το άνοιγμά τους προς τα πάνω.

Γεμίζω την κατσαρόλα μέχρι τη μέση της με όσο ζωμό κότας χρειαστεί, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τη βάζω σε μέτρια φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 45 λεπτά.
Παίρνω περίπου 2 φλιτζάνια από το ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνω να κρυώσει αρκετά σε ένα μπολ. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα , την ανακινώ με προσοχή ώστε να απλωθεί παντού και να δέσει η σάλτσα και σερβίρω.