Αρχική Infokids Υγεία Κορωπί: Εκσυγχρονίζονται οι παιδικές χαρές του Δήμου για να προσφέρουν ασφαλές παιχνίδι στα παιδιά

Κορωπί: Εκσυγχρονίζονται οι παιδικές χαρές του Δήμου για να προσφέρουν ασφαλές παιχνίδι στα παιδιά

paidxares_koropi2Ξεκίνησαν εδώ και είκοσι περίπου ημέρες οι εργασίες επισκευής και ανακατασκευής των παιδικών χαρών του Δήμου Κρωπίας σύμφωνα και με τις υποδείξεις και τις προδιαγραφές της εταιρείας ελέγχου πιστοποίησης.

Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του δήμου «η καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου αποδίδεται στις ενστάσεις που έγιναν κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και στη αναζήτηση του κατάλληλου χρηματοδοτικού εργαλείου για την προμήθεια των νέων οργάνων των παιδικών χαρών». Τελικά, το έργο της προμήθειας οργάνων χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (ΥΠΕΚΑ) και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα φέρει την ονομασία «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις δύο παιδικές χαρές του Καρελλά στην οδό Τσακάλωφ ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στην πλατεία Δεξαμενής και έπονται οι παιδικές χαρές, της πλατείας Ελευθερίας, του Παπασιδέρειου Σταδίου, των Αγίων Πάντων, του Αγ. Δημητρίου, της πλατείας Παπαγιάννη, στο Λιέπουρι, στη Θεμιστοκλέους, στην Πειραιώς κ.α.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τεχνικής Υπηρεσίας και τις υποδείξεις της εταιρείας πιστοποίησης καταργείται η παιδική χαρά στην παραλία Αγίου Δημητρίου και στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για λόγους ακαταλληλότητας του χώρου και μη πλήρωσης όρων ασφαλείας και εξετάζονται οι περιπτώσεις άλλων δύο παιδικών χαρών για την μεταφορά τους σε κατάλληλο χώρο.

Οι παιδικές χαρές που έχουν ήδη επισκευαστεί δεν μπορούν να παραδοθούν προς άμεση χρήση καθότι αναμένεται το στάδιο ελέγχου τους τόσο, από την εταιρία πιστοποίησης όσο και από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο έλεγχος από την εταιρία πιστοποίησης θα γίνεται σχετικά άμεσα όμως ο φόρτος εργασίας στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, για τον ίδιο λόγο από πολλούς δήμους, πιθανόν να επιφέρει μια σχετική καθυστέρηση στην τελική πιστοποίηση και στην ανάρτηση του σήματος καταλληλότητας σε κάθε δημοτική παιδική χαρά.

Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή Κρωπίας και οι υπηρεσίες του Δήμου θα πράξουν το καθήκον τους για την γρήγορη πιστοποίησή τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γιαννάκος δήλωσε ότι μπορεί να καθυστέρησε για αντικειμενικούς λόγους το έργο αλλά σε αυτές τις δύσκολες και έκτακτες οικονομικές συνθήκες είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα υλοποίησης και σταδιακά θα παραδίδονται προς χρήση στις οικογένειες του Δήμου μας.

«Ζητάμε, τόσο την κατανόηση των οικογενειών για τις καθυστερήσεις και τις απαγορεύσεις χρήσης έως την επίσημη πιστοποίησή τους όσο και την υποστήριξη και συνεργασία τους και μετά την παράδοση προς χρήση ώστε να αποτρέπονται, φθορές, λεηλασίες, και κακή χρήση από ασυνείδητους και να επικεντρωνόμαστε στην κατάλληλη συντήρησή τους» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.