Αρχική Νέα Κως: Για 3η μέρα σε εξέλιξη οι έρευνες για τον Μπεν - Τι έχουν δείξει μέχρι τώρα τα ευρήματα - Τι κρύβει το δέντρο στο χωράφι

Κως: Για 3η μέρα σε εξέλιξη οι έρευνες για τον Μπεν - Τι έχουν δείξει μέχρι τώρα τα ευρήματα - Τι κρύβει το δέντρο στο χωράφι

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες στο νησί της Κω για την ανεύρεση του μικρού Μπεν, που αγνοείται από τον Ιούλιο του 1991, όταν χάθηκε μυστηριωδώς ευρισκόμενος για διακοπές στο νησί με την οικογένεια του.

Από τις δυο πρώτες μέρες των ερευνών, έχουν προκύψει αρκετά οστά και ένα κομμάτι υφάσματος, τα οποία και ενίσχυσαν τους φόβους για το πού ανήκουν. Κατόπιν σχετικών εξακριβώσεων σύμφωνα με δηλώσεις των εκπρόσωπων των Βρετανών αστυνομικών δεν πρόκειται για αξιόλογα ευρήματα καθώς τα διάφορα οστά ανήκουν σε ζώα όπως και αναμενόνταν καθώς καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη, ενώ το κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος για το οποίο δεν μπορούν να πουν τίποτα με ασφάλεια για την προέλευσή του, στάλθηκε για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε το παιδί φορούσε λευκό μπλουζάκι.

2016-09-27t111136z_249152133_s1beudrvgaaa_rtrmadp_3_greece-britain-needham

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για την πορεία των ερευνών, οι υπεύθυνοι της Βρετανικής Αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του όταν χάθηκε, ενώ οι έρευνες εστιάζονται στο σημείο του ακινήτου στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα μετά την εξαφάνιση του μικρού αγοριού το 1991. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά Βρετανός σκοπεύει να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -"καρότα" - όπως λέγονται, για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσει έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

Αξιοσημείωτο πως οι Βρετανοί αξιωματικοί της Αστυνομίας στην ουσία ερευνούν αυτή την στιγμή τον ίδιο χώρο που είχαν περάσει με ειδικό σκάνερ το 2012 και που τότε δεν είχε βρεθεί το παραμικρό.

Θαμμένος κάτω από ένα δέντρο ο Μικρός Μπεν;

Την ίδια στιγμή πολύς λόγος έχει δοθεί και σε ένα δέντρο που εικονίζεται σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγο μετά την εξαφάνιση του παιδιού.  «Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερευνητών υπάρχουν υποψίες πως κάποιο το εν λόγω δέντρο ενδέχεται και φυτεύτηκε στο σημείο αυτό για να «κουκουλωθεί» ο θάνατος του παιδιού και ότι κάτω από αυτό ενδεχομένως και να βρίσκεται η λύση του μυστηρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.