Κως: Γιατί έρχεται εκτάκτως στο νησί ο παππούς του Μπεν; Τι έδειξαν οι έρευνες στο δωμάτιο που κατεδαφίστηκε

Οι έρευνες των Βρετανών Αστυνομικών στην αγροικία και την ευρύτερη περιοχή στην οποία χάθηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ το καλοκαίρι του 1991 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με εξονυχιστικό τρόπο ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε στοιχείο που δεν αξιοποίηθηκε εις βάθους τόσο καιρό.

Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις, το δωμάτιο που κτίστηκε λίγο μετά την εξαφάνιση του παιδιού κατεδαφίστηκε χθες μετά από σχετική άδεια που έδωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για να εξεταστούν οι βάσεις του κτίσματος. Από την κατεδάφιση του δωματίου προκλήθηκαν φθορές στο κτίσμα τις οποίες η Βρετανική αστυνομία υποσχέθηκε πως θα επιδιορθώσει μόλις τελειώσουν οι έρευνες. Οι ερευνητές της αστυνομίας ερευνούν τώρα τα θεμέλια καθώς και το χώρο κάτω από το δωμάτιο.

Λίγες ώρες μετά την κατεδάφιση οι Βρετανοί αστυνομικοί ανακοίνωσαν πως κλήθηκε για εξηγήσεις ο 68χρονος παππούς του. Οι Βρετανοί ερευνητές δεν θέλησαν να ανακοινώσουν αν βρέθηκε κάτι σε εκείνο το σημείο, αλλά αρκέστηκαν να πουν στους δημοσιογράφους πως ο Έντι Νίνταμ, κλήθηκε για να μοιραστεί με τους εμπειρογνώμες το πώς ήταν διαμορφωμένη η περιοχή όταν χάθηκε ο Μπεν καθώς και το τι θυμάται από τους χώρους όπου βρίσκονταν κοντά στο σπίτι που ζούσε η οικογένεια.

Ανακοίνωση από τον δήμο του νησιού

Έκκληση προς όλους να αφήσουν τις αρμδιες αρχές να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους για τον μικρό Μπεν, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο δήμος της Κω, που στηρίζει τις έρευνες αυτές. «Θεωρούμε ότι τα σενάρια που διακινούνται, ιδίως στο βαθμό που σπιλώνουν υπολήψεις, οικογένειες και ανθρώπους, που δεν βρίσκονται εν ζωή, δεν διευκολύνουν τις έρευνες, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει τεκμηρίωση. Αντίθετα, δημιουργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Κω, τονίζοντας, ότι αυτό που προέχει είναι να διευκολυνθούν και να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών για την αναζήτηση της αλήθειας σε αυτή την υπόθεση.