Κως: Η επιθυμία του παππού του Μπεν – Τι κρύβει το χωράφι κοντά στο σημείο της εξαφάνισης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για μια ακόμη ημέρα οι έρευνες των Βρετανών Αστυνομικών στη Κω. Χθες, έφτασε στο νησί κατόπιν υποδείξεως των ερευνητών και ο παππούς του μικρού Μπεν σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν στα σημεία των ερευνών αλλά και μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πώς ήταν διαμορφωμένος ο χώρος που βρίσκονταν η αγροικία που ζούσε η οικογένεια του παιδιού και να διαπιστωθούν τυχόν «περίεργες» αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης οι Βρετανοί αστυνομικοί αποκάλυψαν πως μάρτυρας κατέθεσε και υπέδειξε τον περασμένο Ιούνιο, το σημείο που πιστεύει πως καταπλακώθηκε ο Μπεν Νίνταμ, από μπάζα που άδειαζε ο εκσκαφέας. Ο ντετέκτιβ Jon Cousins, δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Η περιοχή προετοιμάζεται για μια πλήρη έρευνα η οποία θα ξεκινήσει σύντομα και θα διαρκέσει μερικές ημέρες. Αυτή η τοποθεσία μπήκε στην προσοχή μας τον περασμένο Ιούνιο.» Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του μάρτυρα και αρκέστηκε να πει πως οι έρευνες προχωρούν με την αισιοδοξία να είναι μεγάλη.

nintchdbpict0002723440561-e1475739700601

Τι είπε ο παππούς του μικρού Μπεν

Ο Έντι Νίνταμ, παππούς του παιδιού, παρακάλεσε τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ό,τι ειναι ανθρωπίνως δυνατόν ούτως ώστε να πάρει τις πολυπόθητες απαντήσεις για την τύχη του εγγονού του που χάθηκε το καλοκαίρι του 1991 αλλά όπως δήλωσε δεν είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθούν νέα στοιχεία που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.  «Είμαι σίγουρος ότι κάνουν φανταστική δουλειά. Είναι η καλύτερη ομάδα και οι καλύτεροι αρχαιολόγοι στον κόσμο. Αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα βρουν κάτι παρόλο που δουλεύουν εξαιρετικά σκληρά», είπε και συνέχισε: «Το πιο δύσκολο πράγμα για μένα ήταν όταν όταν ξαναπάτησα το πόδι μου εδώ. Ένιωσα απαίσια».

Μάλιστα δεν δίστασε να εκφράσει δημοσίως και τη βαθιά του επιθυμία »Θέλω απαντήσεις πριν πάω στον τάφο μου. Είμαι ανήσυχος, γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις έρευνες του 2012. Η αστυνομία πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μπεν είναι νεκρός. Απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μάθουμε». Όπως είπε αισθάνεται τύψεις, αφού η κόρη του εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού και ο ίδιος έπρεπε να προσέχει τον εγγονό του.

»Ο Μπεν ήταν μαζί μου και με τη γιαγιά του και εξαφανίστηκε ενώ τον είχαμε υπό τη φροντίδα μας. Πραγματικά, με εκπλήσσει το γεγονός ότι η κόρη μου (η μητέρα του Μπεν) δεν με μισεί. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται μέσα της, μετά από όλα όσα έχει περάσει» είπε και συνέχισε: »Θέλω να δω τους αστυνομικούς στα μάτια. Πιστεύω ότι έχουν ισχυρές ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά. Μας είπαν να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, μας είπαν πως ο Μπεν μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα. Αλλά εάν βρουν τον Μπεν, αυτό θα είναι το τέλος ενός εφιάλτη και η αρχή ενός άλλου. Είναι τρομερό συναίσθημα να ζεις με ενοχές που ξέρεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ. Και η θεωρία της αστυνομίας περί δυστυχήματος το κάνει ακόμα χειρότερο...»

nintchdbpict000272353170-e1475739758780