Κως: Νέες εξελίξεις στην έρευνα για τον Μπεν – Γιατί η Αστυνομία ζητά άδεια κατεδάφισης ενός δωματίου

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Από τη στιγμή που κλιμάκια της Βρετανικής Αστυνομίας έχουν έρθει στο νησί και έχουν αρχίσει εκ νέου τις εκσκαφές στο χώρο που χάθηκε ο μικρός το καλοκαίρι του 1991 συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία και νέα γεγονότα που ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με τις έρευνες στο οικόπεδο, που υπέδειξε μάρτυρας, περιμετρικά του σπιτιού όπου διεμένε ο Μπεν Νίνταμ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η αστυνομία ζήτησε άδεια προκειμένου να γκρεμίσει ένα δωμάτιο του σπιτιού, το οποίο φέρεται να χτίστηκε μήνες μετά την εξαφάνιση του παιδιού. Όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Jon Cousins στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ζήτησε άδεια από τον ιδιοκτήτη ώστε να κατεδαφίσουν ένα δωμάτιο του κτιρίου, που όπως διαπιστώθηκε προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια’», ανέφερε ο ίδιος. Οι Βρετανοί αστυνομικοί αισιοδοξούν ότι θα την πάρουν αφού έχουν δεσμευτεί ότι θα αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη μετά το τέλος των ερευνών.

ben-1

Μάρτυρας-κλειδί «έσπασε» τη σιωπή του

Εν τω μεταξύ, νέα δεδομένα  ο μάρτυρας-κλειδί, που αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του και να αποκαλύψει στους αστυνομικούς τα καλά κρυμμένα μυστικά της υπόθεσης. Ο εν λόγω άνδρας ήταν καλός φίλος του Κωνσταντίνου Μπάρκα, του ανθρώπου που φέρεται να σκότωσε άθελά του τον Μπεν Νίνταμ, ενώ πραγματοποιούσε χωματουργικές εργασίες σε χωράφι, κοντά στο σημείο που έπαιζε το παιδί, το καλοκαίρι του 1991.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ένας εκ των ειδικών βρετανών ερευνητών που ασχολούνται με την υπόθεση έχει αναλάβει να «χτίσει» σχέση εμπιστοσύνης με τον συγκεκριμένο μάρτυρα, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, ότι πλησίασε τους βρετανούς αστυνομικούς με διάθεση να τους μιλήσει. Όπως εξήγησε, δεν ήταν παρών στο τραγικό περιστατικό, αλλά ενημερώθηκε για τα γεγονότα της μοιραίας εκείνης ημέρας από τον ίδιο τον δράστη.

«Είπε ότι επέλεξε να μιλήσει τώρα γιατί ήθελε η μητέρα του Μπεν να μάθει την αλήθεια. Το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης απεβίωσε πριν από έναν χρόνο φαίνεται να αποτέλεσε τον βασικό λόγο που ο μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του τον περασμένο Μάιο», προσθέτει η ίδια πηγή.

Η Κέρι Νίνταμ δηλώνει συγκλονισμένη από τις προσπάθειες αστυνομικών και εθελοντών. Η μητέρα του μικρού Μπεν ενημερώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών από τους επικεφαλής και περιμένει την επίλυση του μυστηρίου, που άλλαξε τη ζωή της και καθήλωσε την κοινή γνώμη.

Οργισμένοι οι συγγενείς του Μπάρκα

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, έχουν προκαλέσει οργή στους συγγενείς του Κωνσταντίνου Μπάρκα, οι οποίοι κάνουν λόγο για διασυρμό ενός ανθρώπου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Όπως λένε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αλλά και οι Βρετανοί αστυνομικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του και τον φωτογραφίζουν σαν εγκληματία χωρίς να είναι.

Κάνουν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα μυρμήγκι. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά και ζητούν να δημοσιοποιηθεί το όνομα του μάρτυρα, που κατέθεσε πως την επίμαχη μέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο άνθρωπός τους, ο οδηγός του εκσκαφέα ήταν ιδρωμένος και έτρεμε.

Ο γιος του σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά πως «τον μικρό Μπεν, δεν τον σκότωσε ο πατέρας μου».