Κως: Σταμάτησαν οι έρευνες για τα ίχνη του μικρού Μπεν - Βρέθηκε αντικείμενο που ανήκε στο παιδί | Infokids.gr
 • Κως: Σταμάτησαν οι έρευνες για τα ίχνη του μικρού Μπεν – Βρέθηκε αντικείμενο που ανήκε στο παιδί

  Ολοκληρώθηκαν έπειτα από τρεις εβδομάδας διαρκών εργασιών οι έρευνες των Βρετανών αξιωματικών στο νησί της Κω σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη του μικρού Μπεν που χάθηκε μυστηριωδώς απο το νησί το καλοκαίρι του 1991.

  Οι αξιωματικοί ξεκίνησαν αυτή τη προσπάθεια βασιζόμενοι σε μια νέα άγνωστη μέχρι σήμερα μαρτυρία βάσει της οποίας  όταν ένας νέος μάρτυρας δήλωσε πως μπορεί να είχε σκοτωθεί από έναν εκσκαφέα και να θάφτηκε. Παρά τις εντατικές ανασκαφές στην περιοχή Ηρακλής, δεν υπήρξε κάποιο εύρημα που να επιβεβαιώνει την μαρτυρία πως το μικρό αγόρι σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα αλλά παρόλαυτα το σενάριο αυτό αποτελεί την κυριαρχή εκδοχή του γεγονότος, που υιοθετούν πλήρως και οι Βρετανοί Αξιωματικοί.

  newego_large_t_1101_54844795_type13145

  Στα πλαίσια των ερευνών έχουν βρεθεί 60 αντικείμενα τα οποία θεωρούνται πως μπορεί να αποτελέσουν «αντικείμενα ενδιαφέροντος» και τα οποία θα εξεταστούν εκτενώς σε ειδικά εργαστήρια στη Βρετανία, όταν οι αστυνομικοί επιστρέψουν στη χώρα.

  Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μάλιστα, έγινε εκτενής αναφορά σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο της έρευνας, και το οποίο πιστοποίησε η οικογένεια του Μπεν ότι ήταν στη κατοχή όταν εξαφανίστηκε πριν από 25χρονια. Μέχρι στιγμή δεν αποκαλύφθηκε η ταυτότητα αυτού του σημαντικού ευρήματος παρά μόνο ότι βρέθηκε στη δεύτερη τοποθεσία των ερευνών αλλά όπως ξεκαθάρισε και ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς«πεποίθηση των αρχών είναι πλέον πως ο μικρός Μπεν πέθανε σε ατύχημα».

  Σύμφωνα με τον Cousins, τα γεγονότα που «προηγήθηκαν και ακολούθησαν» το θανατηφόρο ατύχημα είναι γνωστά στην αστυνομία.   «Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι συνέβησαν» είπε και πρόσθεσε: «Η οικογένεια του Μπεν έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την αλληλουχία των γεγονότων που έλαβαν χώρα καθώς και για τις διάφορες υποθέσεις που ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε».   «Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια, τώρα που χρειάζονται χρόνο για να αποδεχτούν αυτό που έχει συμβεί. Έχουν την πλήρη συμπαράστασή μας», κατέληξε ο Cousins.

  H επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής Αστυνομίας στο Facebook για το τέλος των ερευνών και τα σπουδαία ευρήματα 

  ben

  kerryneedham5

  Το ξέσπασμα της μητέρας του Μπεν

  Η μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κω για να επισκεφτεί το χώρο όπου γίνονταν οι έρευνες και κυρίως για να ευχαριστήσει τους Βρετανούς αστυνομικούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα για να βρουν τα οστά του γιου της.Δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα, την απόγνωση ούτε και την οργή της για τον άνθρωπο που λέγεται πως ίσως κατά λάθος να σκότωσε τον γιο της αλλά δεν μίλησε ποτέ. Ο Μπάρκας ήξερε είπε. «Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση», πρόσθεσε.

  Η Κέρι Νίνταμ δεν μπορεί να πιστέψει ότι απάντηση για το τι συνέβη στον Μπεν, δεν θα πάρει ούτε αυτή τη φορά. «Θα «έσκιζα» το νησί για να τον βρω. Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω που είναι» λέει η 43χρονη μητέρα. Και για ακόμη μια φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι, να το πει.

  «Ξέρουν ότι έχει πεθάνει αλλά δεν μπορούν να τον βρουν» είπε λίγο αφού ευχαρίστησε τα μέλη της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κω αναζητώντας τον χαμένο της γιο. «Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω αντίο όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ’ ό,τι τώρα.Δεν έφυγε από την Κω, δεν τον πήρε κανείς, άρα είναι κάπου εδώ. Πιστεύουν πως είναι εδώ αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τα χωράφια του καθενός ή τα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να «σκίσω» το νησί για να τον βρώ. Κάποιος ξέρει που είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρώ. Ξέρουμε πως είναι νεκρός αλλά πρέπει να τον βρούμε. Δεν είναι εκεί που τον άφησα. Κάποιος ξέρει πού είναι»

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

  info@infokids.gr

  για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας