Κως: Τι κρύβουν τα ίχνη αποσύνθεσης κοντά στο δέντρο που φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του Μπεν

Ένα δέντρο που φυτεύτηκε λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν κοντά στην αγροικία που ζούσε μαζί με την οικογένειά του έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνών των Βρετανών αστυνομικών. Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σημείο όταν γινόντουσαν οι πρώτες έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού το 1991 ήταν αρκετή για να τους κάνει να σκεφθούν το ενδεχόμενο μήπως ο Μπεν θάφτηκε στο σημείο αυτό και το δέντρο αποτελεί το διακριτικό σημείο κάλυψης.

Ο επιθεωρητής Jon Cousins έκανε λόγο για μια »περιοχή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον». Όπως είπε στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης: »αρχίσαμε να σκάβουμε στη βάση μιας συκιάς μετά από μια φωτογραφία που έδειξε ότι φυτεύτηκε όταν το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί. Αξιωματικοί ανέλυσαν την εικόνα και διαπίστωσαν ότι τραβήχτηκε 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Είναι η παλιότερη καταγραφή και αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το σημείο».

ben-erevnes-simera2

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ελαιώνα υπάρχουν σημάδια αποσύνθεσης ωστόσο οι ειδικοί της σήμανσης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξακριβώσουν αν τα στοιχεία της αποσύνθεσης προέρχονται από άνθρωπο. Την απάντηση θα δώσουν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας σε λίγες μέρες.

Σε δείγματα που είχαν παρθεί από άλλα μέρη των ερευνών βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από ένα σκυλί και μια νυχτερίδα καθώς και από ανθρώπινα απορρίματα.