Κως: Τι βρήκαν οι ερευνητές την πρώτη μέρα των εκσκαφών στο σημείο που χάθηκε ο Μπεν

Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται για δεύτερη μέρα, στην Κω, από κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι έρευνες στο σημείο, όπου πριν από 25 χρόνια εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Σύμφωνα με ενημέρωση Βρετανού αξιωματούχου στους δημοσιογράφους, έως στιγμής έχουν βρεθεί δεκάδες οστά, τα οποία ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν σε ζώα, αφού οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία εκείνα που μπορούν αμέσως να τους δείχνουν για τι είδους οστά πρόκειται. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι έχουν βρεθεί και κομμάτια υφάσματος, τα οποία θα εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια, προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται προσεκτικά για να ταξινομηθούν.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις, ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα των ερευνών θα υπάρξουν μέσα στις επόμενες μέρες.Οι αξιωματικοί ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια προκειμένου να ανακαλύψουν τι συνέβη στο παιδί, όταν ένας νέος μάρτυρας δήλωσε πως μπορεί να είχε σκοτωθεί από έναν εκσκαφέα και να θάφτηκε. Το συγκεκριμένο μέρος έχει ερευνηθεί και στο παρελθόν, όταν οι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά το 2012. Η νέα έρευνα  θα επικεντρωθεί σε πιο βαθύ σκάψιμο και σε μία συγκεκριμένη περιοχή, μετά από πληροφορίες ενός μάρτυρα πριν από 4 μήνες.

newego_large_t_1101_54844795_type13145
Χθες, η ομάδα αναζήτησης επικεντρώθηκε στην πάνω αριστερή πλευρά του χωραφιού, οδηγώντας σε εικασίες πως οι αξιωματικοί είχαν λάβει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να έβρισκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς δήλωσε: «Έχω κάθε λόγο να πιστεύω πως τα θέματα που συζήτησε ο μάρτυρας με τον Μπάρκα είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Η έρευνα το 2012 βασίστηκε σε πληροφορίες που ήταν γνωστές εκείνη την περίοδο… οι νέες πληροφορίες μου δίνουν έναν πολύ ισχυρό λόγο για να βρισκόμαστε εδώ την επόμενη εβδομάδα». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πως με ακρίβεια πόσα θραύσματα οστών συλλέξαμε σήμερα, αλλά είναι πάρα πολλά».Ο ντετέκτιβ δήλωσε επίσης πως κατά την διάρκεια της ανασκαφής το 2012 είχαν ανακαλύψει 481 θραύσματα οστών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως χθες έβρισκαν «κάθε στιγμή» οστά.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος περιμένει να βρει απαντήσεις, ο Κάζινς δήλωσε πως «είναι αισιόδοξος για την έρευνα» και πως η μητέρα του Μπεν πιθανότατα θα μάθει τι συνέβη στο γιο της.

newego_large_t_1101_54844794_type13145
Η μητέρα του Μπεν βρίσκεται σε μια μυστική τοποθεσία κοντά στην Κω, όπου ενημερώνεται τακτικά από την αστυνομία.  Όπως δήλωσε στην Daily Mirror: «Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν πίστευα πως ο Μπεν ήταν νεκρός… μέχρι τώρα. Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μας δικαιούμαστε την αλήθεια, αλλά δικαιούμασταν την αλήθεια πριν από 25 χρόνια. Νιώθω πως μίλησε τώρα, μόνο και μόνο διότι ο χειριστής είναι νεκρός. Πώς μπορεί να κρατά ένα τόσο σοβαρό μυστικό όλα αυτά τα χρόνια».

newego_large_t_1101_54844793_type13145