Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Κοσμήματα με χαρούπι, κανέλα και φαντασία από τους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου

Κοσμήματα με χαρούπι, κανέλα και φαντασία από τους μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου

mathitesΜε χαρούπι, κανέλα, φουντούκι, βανίλια και γλυκάνισο μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν μοναδικά κοσμήματα. Τα υλικά της μητέρας φύσης κατάφεραν να τα …παντρέψουν αρμονικά με σύρμα, υγρό γυαλί, φύλλα χρυσού, αλουμίνιο και πηλό δίνοντας «πνοή» στη δική τους εικονική επιχείρηση.

Με τα προϊόντα αυτά η Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου Κολλεγίου συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά στην εμπορική έκθεση TRADE FΑIR 2014, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior». Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

mathites2Οι μαθητές, μέσω της συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις καινοτόμες ιδέες του και να λάβουν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό. Η συμμετοχή του σχολείου αποτέλεσε και φέτος μία βιωματική και συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές. Μέσα από αυτήν, ανακάλυψαν τον τρόπο λειτουργίας μίας επιχείρησης και ανέπτυξαν διάφορες δεξιότητες. Έμαθαν για την ομαδικότητα, την ηγεσία, την οικονομική διαχείριση, τον στρατηγικό σχεδιασμό, τις πωλήσεις, το κέρδος, τη γραμμή παραγωγής, τη ζημία, την αναγκαιότητα για δημιουργία marketing plan, καθώς και για την κοινωνική τους ευθύνη ως μελλοντικοί επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα «Εικονική επιχείρηση» διοργανώνεται από τον διεθνή οργανισμό Junior Achievement Worldwide (Επιτεύγματα Νέων σε Παγκόσμιο επίπεδο) και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Η ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αριστοτελείου έχει μία αξιόλογη πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς πέτυχε σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές το 2008, το 2011 και το 2013. Μάλιστα, το 2011 εκπροσώπησε τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Μπρατισλάβα.

Για τη φετινή χρονιά το προϊόν της ομάδας του Αριστοτελείου Κολλεγίου είναι κοσμήματα με υλικά της φύσης και φέρει τον τίτλο «Όταν η φύση συναντά το κόσμημα». Επιστρατεύοντας τη φαντασία τους, οι νέοι προσπάθησαν να συνδυάσουν το χαρούπι, την κανέλα, το φουντούκι, τη βανίλια, το γλυκάνισο, το πορτοκάλι, το φασόλι και άλλα υλικά, με σύρμα, υγρό γυαλί, φύλλα χρυσού, αλουμίνιο και πηλό.

mathites3Στην παρούσα φάση του προγράμματος καταρτίζουν το Business Plan, με σκοπό να δηλώσουν συμμετοχή στον τελικό διαγωνισμό για την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014», που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.