Κρακελέ μπισκότα σοκολάτας

Υποδεχόμαστε το Σαββατοκύριακο με μια συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που μοιάζουν σαν σπασμένα. Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα παιδιά και θα το απολαύσετε. Εμείς τα δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε!

Υλικά:

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κακάο σκόνη
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. γλ. baking powder
1/4 κ. γλ. αλάτι
2 αυγά
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Σ’ ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες και λείο. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση.Βάζουμε το μίγμα σ’ ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να πήξει από 3 ώρες ή κι όλη τη νύχτα. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα παγωτού ή δύο κουτάλια, σχηματίζουμε με τη ζύμη μπαλάκια, τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 10-12 λεπτά, αναλόγως πόσο μαλακό θέλουμε το εσωτερικό τους. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρουμε.