Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Ελάτε να κάνουμε μαζί το «Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες»

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: «Ελάτε να κάνουμε μαζί το «Γύρο του Κόσμου σε 80 μέρες»

PHOTO_GYROS_80MERESΠρωτοπορεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με το γνωστό και δημοφιλές έργο του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες», που θα ανέβει στις 12 Οκτωβρίου 2014, στο Βασιλικό Θέατρο. Κι’αυτό, γιατί δεν θα είναι απλώς μια νέα παράσταση της Παιδικής Σκηνής για τη θεατρική περίοδο 2014-2015, αλλά μια παράσταση συνδημιουργίας και στενής συνεργασίας με τους μικρούς θεατές.

Μια θεατρική παραγωγή βασισμένη στα πρότυπα της κλασικής παιδικής λογοτεχνίας, που θα ανοίξει τις πόρτες του θεάτρου, τόσο σε καλλιτέχνες, όσο και σε παιδιά κάνοντάς τους συνδημιουργούς, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, επισκέψεις σε σχολεία και πολλές πολλές εκπλήξεις επί σκηνής.

Πιο συγκεκριμένα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της παράστασης «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» διοργανώνει:

Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Θεατρικής Αφίσας:
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης τάξης Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, με θέμα “ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες”, ένα ταξίδι με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας.

Οι μαθητές θα πρέπει να αποδώσουν εικαστικά την έννοια του ταξιδιού στις πέντε ηπείρους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να έρθουν κοντά στην έννοια της συνδημιουργίας και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας θεατρικής αφίσας. Η ανάδειξη του νικητήριου έργου θα αποτελέσει την κεντρική αφίσα προβολής της θεατρικής παραγωγής, καθώς και την εφαρμογή της σε banner, έντυπα και καταχωρήσεις σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ομαδική και σε επίπεδο σχολικής τάξης.

“Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” θα είναι μια παράσταση συνδημιουργίας, φέρνοντας τα παιδιά κοντά σε όλα τα στάδια της θεατρικής παραγωγής, μέχρι αυτή να φτάσει να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό. Μέσα από ένα κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην ολοκλήρωση της θεατρικής διασκευής και να συμβάλλουν ενεργά στη σκηνοθεσία, στις χορογραφίες ακόμα και στην ολοκλήρωση σκηνικών και κουστουμιών.

Στα παιδιά της τάξης της οποίας το έργο θα βραβευτεί, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την παράσταση “ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” για την θεατρική περίοδο 2014 -2015.

Προδιαγραφές Έργου:
Μέγεθος αφίσας: 40 Χ 30 cm (προσανατολισμός οριζόντιος ή κατακόρυφος)
Τεχνοτροπία: Ελεύθερη
Στην αφίσα θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται ο τίτλος του έργου (ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες) και το όνομα του συγγραφέα (Ιούλιος Βέρν).

Προδιαγραφές φακέλου αποστολής:
Ο φάκελος πρέπει να περιέχει:
α) το πρωτότυπο έργο, τοποθετημένο σε σκληρή επιφάνεια 50Χ40 cm και
β) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ εγγεγραμμένα σε χαρτί Α4 τα στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου και όλα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν για την δημιουργία της αφίσας.

Κριτήρια επιλογής
Κριτήρια επιλογής της θεατρικής αφίσας που θα βραβευθεί θα είναι η πρωτοτυπία και η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος.

Προθεσμία υποβολής φακέλου
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων θεωρείται η Παρασκευή 30 Μαΐου 2014. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή να παραδοθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου - Διοικητικό Τμήμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00) στην διεύθυνση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικής Αμύνης 2, τκ 5462, Για τον διαγωνισμό θεατρικής αφίσας, Υπόψιν Γραφείο Πρωτοκόλλου - Διοικητικό Τμήμα (8ος όροφος)

Στην περίπτωση αποστολής, ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα αποστολής ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ-συστημένη αποστολή) ή στο παραστατικό αποστολής της εταιρείας ταχυμεταφοράς, η οποία θα πρέπει να είναι ευδιάκριτη. Η απόδειξη αποστολής των ΕΛΤΑ ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο εμπρόθεσμης υποβολής. Στην περίπτωση παράδοσης του έργου στο ΚΘΒΕ (Γραφείο Πρωτοκόλλου), η εμπρόθεσμη υποβολή θα αποδεικνύεται με τον αριθ. πρωτ. που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταθέσας το φάκελο του έργου. Αντίστοιχα, οι Προτάσεις που θα αποσταλούν μετά την παραπάνω ημερομηνία (Παρασκευή 30 Μαΐου 2014) θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

Όλες οι αφίσες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεάτρου για την θεατρική περίοδο 2014 -2015.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 9 Ιουνίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Πληροφορίες: κ. Καραμίχος Χρήστος 2315.200.012

Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής δωρεάν για παιδιά:
Το εργαστήριο περιλαμβάνει: δημιουργική γραφή, σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνογραφία-ενδυματολογία και θα λάβει μέρος παράλληλα με τις πρόβες-δοκιμές της παράστασης.

Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν τη δημιουργική διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης και να συμμετέχουν ενεργά στο τελικό αποτέλεσμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στην 5η και 6η τάξη Δημοτικού και στην 1η και 2α τάξη Γυμνασίου.

Το Θερινό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής για παιδιά θα πραγματοποιηθεί σε τρεις περιόδους:

1η περίοδος: 15 Ιουλίου-25 Ιουλίου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 1ης και 2ας Γυμνασίου

2η περίοδος: 29 Ιουλίου-9 Αυγούστου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 5ης και 6ης Δημοτικού

3η περίοδος: 19 Αυγούστου-30 Αυγούστου, διάρκεια: 15 ώρες
με συμμετοχή 40 παιδιών 5ης και 6ης Δημοτικού

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς των μαθητών μπορούν να δηλώσουν απ’ ευθείας τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Κ.Θ.Β.Ε. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η φόρμα αίτησης συμμετοχής είναι αναρτημένη στο www.ntng.gr

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: κ. Καλαϊτζής Διονύσιος 2315. 200.012
(Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 πμ – 3 μμ )
E-mail: d.kalaitzis@ntng.gr , Fax: 2310.281.445

Εκπαιδευτές θα είναι οι συντελεστές της παράστασης:
Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Τατιάνα Μύρκου
Ιωάννα Μήτσικα
Κατερίνα Παπαγεωργίου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.