Αρχική Infokids Υγεία Κρατήστε τα μικρόβια του σχολείου έξω απ΄το σπίτι

Κρατήστε τα μικρόβια του σχολείου έξω απ΄το σπίτι

paidiastathmos_454747863

Γνωρίζατε ότι τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν πάνω από 300 επιφάνειες μέσα σε 30 λεπτά;

Ότι τα μικρόβια που προκαλούν γρίπη μπορούν να επιβιώσουν στις κοινές σχολικές επιφάνειες για περισσότερο από 72 ώρες;

Όλοι ξέρουμε ότι όταν τα παιδιά αρχίζουν το σχολείο, αρρωσταίνουν πιο εύκολα. Τα μικρόβια που φέρνουν από το σχολείο μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την οικογένεια αφού μπορούν να αρρωστήσουν και οι υπόλοιποι από αυτά.

Πώς γίνεται η μετάδοση ασθενειών;

Τα μικρόβια μεταδίδονται σε αλυσίδα. Αν ένα συναχωμένο παιδάκι στο σχολείο ακουμπήσει ένα θρανίο, αφήνει πάνω του μικρόβια τα οποία μπορούν να πάνε στα χεράκια του δικού σα παιδιού που θα ακουμπήσει το θρανίο. Και μετά τα μικρόβια αυτά μπαίνουν μαζί με το παιδί σας στο σπίτι σας.

Η αλυσίδα μπορεί να σπάσει;

Χρησιμοποιώντας χλωρίνη για τις επιφάνειες, μειώνετε δραστικά τον κίνδυνο μετάδοσης των μικροβίων σε όλη την οικογένεια. Βάλτε μια μόνο κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε 1 λίτρο κρύο νερό, περάστε με αυτό το διάλυμα τις επιφάνειες, αφήστε το 10 λεπτά να δράσει και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό σαπουνόνερο.

Μην ξεχάσετε όμως και το πλαστικό κουτί για το κολατσιό του παιδιού μπορεί να φέρνει μικρόβια από το σχολείο για αυτό πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά.

Επειδή δε το παιδί περνάει πολύ χρόνο στο γραφείο του, φροντίστε να απολυμαίνετε σωστά το χώρο και κυρίως το μπράτσο της καρέκλας του γραφείου όταν δεν είναι ξύλινο.

Κι ακόμη, επειδή τόσο τα παιδιά όσο και όλη η οικογένεια πιάνουν συχνά τα πόμολα, αυτά μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε.

Τέλος, μάθετέ τους να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό σαπουνόνερο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τα γεύματα και αφού γυρίσουν σπίτι από το σχολείο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.