Αρχική InfoMommy Σχέσεις Κρίση στο γάμο: Η πιο επικίνδυνη ηλικία να συμβεί

Κρίση στο γάμο: Η πιο επικίνδυνη ηλικία να συμβεί

thumbnailΓράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - Ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Είναι σαφές ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει κρίση γάμου στην ελληνική οικογένεια, που εκδηλώνεται συνήθως από τον πέμπτο μέχρι τον δέκατο χρόνο του γάμου. Ενδεικτικός είναι ο μεγάλος αριθμός διαζυγίων στη χώρα μας που πλησιάζει πια τον αριθμό των διαζυγίων στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Αλλά η κρίση στο θεσμό του γάμου εκδηλώνεται και με το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότεροι γόμοι το τελευταία χρόνια. Πολλοί παντρεύονται σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Πολλές γυναίκες μάλιστα, κυρίως εργαζόμενες, παντρεύονται για πρώτη φορά στο τέλος της αναπα­ραγωγικής τους ηλικίας (μετά τα 35 έτη).

Η κρίση γάμου στην ελληνική κοινωνία από ποιόν ξεκινάει συνήθως;

Η κρίση μέσα στο γάμο εκδηλώνεται συνήθως αφού έχει μεσολαβήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου οι δύο σύντροφοι δεν αναγνωρίζουν ή αρνούνται να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται στη σχέση τους. Αλλά ακόμη και όταν το ζευγάρι αρχίζει να διαισθάνεται την κακή πορεία του γάμου, βολεύεται στην αποσιώπηση και την αποφυγή της συζήτησης του προβλήματος. Κυριαρχείται από το φόβο ότι αν τολμήσει να θέσει ανοιχτά το ζήτημα της κρίσης και αναλάβει πρωτοβουλίες, θα υπάρξει ο κίνδυνος της οριστικής ρήξης. Συνήθως, η εμφάνιση της κρίσης έχει πρωταγωνιστή τον άντρα, ο οποίος πολύ συχνά εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια, την ανησυχία και την απογοήτευσή του δημιουργώντας μια εξωσυζυγική σχέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.