Κρήτη: Αυτός είναι ο 59χρονος παιδόφιλος που βίαζε τον 9χρονο ανιψιό του

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 59χρονου παιδόφιλου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιών κατ΄εξακολούθηση με παθόντα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.

Πρόκειται για τον:

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΚΗ Κυριάκο του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο Κρήτης.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μηνός, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 28210-25703 και 2810-274211 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 59χρονος  κατηγορείται ότι από το 2016 βίαζε συστηματικά τον 9χρονο τότε ανιψιό του σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.Ο κατηγορούμενος  αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Η υπόθεση απασχολούσε τις διωκτικές αρχές για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά από σχετικές καταγγελίες που είχαν γίνει.

Το ημερολόγιο του 9χρονου παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, επιβαρυντικά για τον 59χρονο άνδρα ήταν τα όσα έγραφε γι’ αυτόν στο ημερολόγιό του ο 9χρονος ανιψιός του. Ο ανήλικος φέρεται να είχε γράψει για τα όσα βίωνε στα χέρια του κατηγορουμένου με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.